Home / Κόσμος / Πολύνεκρη επίθεση ενόπλου σε πολυκατάστημα της Βιρτζίνια

Πολύνεκρη επίθεση ενόπλου σε πολυκατάστημα της Βιρτζίνια

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε μεγάλο σούπερ μάρκετ στην πόλη Τσέζαπικ της Βιρτζίνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αρκετούς νεκρούς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Το BBC κάνει λόγο για έως και 10 νεκρούς, ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ο δράστης της επίθεσης. Η αστυνομία ενημέρωσε ότι δεν θα γίνει γνωστός επισήμως ο αριθμός των θυμάτων για αρκετές ώρες.

Κατά τις ίδιες πηγές ο δράστης φέρεται να είναι ο διευθυντής του καταστήματος, ο οποίος και φέρεται να αυτοκτόνησε. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για πρώην υπάλληλο. Τα κίνητρά του είναι για την ώρα άγνωστα, ενώ οι Αρχές θεωρούν ότι έδρασε μόνος του. 

BREAKING: Several people have died in a shooting at a Walmart store in Virginia, US police say.

Sky’s @marthakelner has the latest – and says the shooter is also believed to have died in the incident. https://t.co/guGlDeR40W
📺 Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/9DWnNlcWkq
— Sky News (@SkyNews) November 23, 2022

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι πυροβολισμοί συνεχίζονταν για σχεδόν μισή ώρα.
Η επίθεση έλαβε χώρα σε μεγάλο κατάστημα Walmart την προπαραμονή της μεγάλης αμερικανικής εορτής των Ευχαριστιών, μετά τις 10 το βράδυ τοπική ώρα, δηλαδή περίπου μία ώρα πριν κλείσουν οι πόρτες. Το κατάστημα βρίσκεται πλάι στην Battlefield Boulevard, που σημαίνει Λεωφόρος Πεδίου Μάχης.

We’re only a few hours into the response, so we don’t have all the answers yet. Chesapeake Police continue their investigation into the active shooter event at Walmart on Sam’s Circle. We do know there are multiple fatalities plus injuries and the shooter is confirmed dead.
— City of Chesapeake (@AboutChesapeake) November 23, 2022

Σε ανάρτησή της η εταιρεία δηλώνει συγκλονισμένη, εκφράζει τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και ξεκαθαρίζει ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις Αρχές προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως το αιματηρό περιστατικό.
Εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου Σεντάρα Νόρφολκ δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WAVY πως πέντε τραυματίες νοσηλεύονται εκεί.
Η γερουσιαστής της πολιτείας της Βιρτζίνια Λουίζ Λούκας δήλωσε πως «σπαράζει η καρδιά μου στην ιδέα ότι πυροβολισμοί εναντίον του πλήθους σημειώθηκαν απόψε σε ένα Walmart της περιφέρειάς μου στο Τσέζαπικ».
«Δεν θα ησυχάσω μέχρι να βρούμε λύσεις για να βάλουμε τέλος σ’ αυτή την ενδημική βία που συνδέεται με τα όπλα και έχει κλέψει τόσες ζωές στη χώρα μας», συνέχισε η γερουσιαστής στο Twitter.

We are shocked at this tragic event at our Chesapeake, Virginia store. We’re praying for those impacted, the community and our associates. We’re working closely with law enforcement, and we are focused on supporting our associates.
— Walmart Inc. (@WalmartInc) November 23, 2022

Το επεισόδιο με τα πυρά στο σούπερ μάρκετ σημειώνεται έπειτα από το φονικό σε ένα νυκτερινό κέντρο της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ το περασμένο σαββατοκύριακο στο Κολοράντο.
Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview