Home / Διεθνή / Ποια Ελληνική φαρμακευτική θα επενδύσει 25 εκατομμύρια €!!

Ποια Ελληνική φαρμακευτική θα επενδύσει 25 εκατομμύρια €!!

Σε τροχιά ανάπτυξης, παρά το δύσκολο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον- ειδικά των τελευταίων μηνών- και τις συνεχείς περικοπές στις δαπάνες για το φάρμακο, βρίσκεται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN. 

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Δ.Σ. της βιομηχανίας και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρο Τρύφων, μέσα στην επόμενη τριετία και εφόσον δεν υπάρξουν “δυσάρεστες εκπλήξεις”  εκ μέρους της κυβέρνησης τόσο στον τομέα της φαρμακευτικής πολιτικής, όσο και της φορολόγησης, η ELPEN θα λειτουργήσει νέο ερευνητικό κέντρο στα Σπάτα και μια ακόμη παραγωγική μονάδα στην Κερατέα.

Το ύψος της επένδυσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ το ερευνητικό κέντρο βρίσκεται ήδη σε φάση αδειοδότησης. Συνολικά οι επενδύσεις της φαρμακοβιομηχανίας για τα προσεχή χρόνια θα ανέλθουν σε 40 εκατ. ευρώ.
Σήμερα, η φαρμακοβιομηχανία κατατάσσεται στην 6η θέση σε μια αγορά με 400 και πλέον φαρμακευτικές εταιρείες, εγχώριες και πολυεθνικές, με δυναμικό που φτάνει τους 870 εργαζόμενους. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της ELPEN ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ.

Η φαρμακοβιομηχανία έχει στην ιδιοκτησία της περίπου 10 χιλ. τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων στο Πικέρμι, όπου βρίσκεται η μονάδα παραγωγής και το ερευνητικό της τμήμα, που ιδρύθηκε το 1996. Μέχρι στιγμής, πάνω από 210 εκατ. συσκευασίες έχουν παραχθεί στην υφιστάμενη παραγωγική μονάδα, ενώ σήμερα το ερευνητικό κέντρο της ELPEN, η οποία επενδύει το 6% του τζίρου της σε ερευνητικά προγράμματα, αποτελεί το μεγαλύτερο εργαστήριο πειραματικής- εφαρμοσμένης έρευνας στην Ελλάδα, καθώς και το μοναδικό στη χώρα μας που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Είναι τέλος ένα από τα δέκα μεγαλύτερα εργαστήρια της Ευρώπης.

Η ELPEN πραγματοποιεί εξαγωγές 30 σκευασμάτων και έχει ενεργή παρουσία σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και 60 παγκοσμίως. Τα τελευταία δέκα χρόνια μάλιστα έχει στενή συνεργασία με χώρες της Ασίας και της Άπω Ανατολής. Το Φεβρουάριο του 2012 ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στη Γερμανία,  τη ELPEN Pharma GmbH, ενώ διατηρεί θυγατρική και στη Σουηδία. Στο σύνολο το 15% των πωλήσεων του ομίλου αφορά σε εξαγωγές, οι οποίες σε αξία υπερβαίνουν τα 25 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.eirinika.gr/

About gus_maverick