Home / Πολιτισμός / Πλησιάζουν οι ημερομηνίες για τις «Νύχτες Πρεμιέρας»

Πλησιάζουν οι ημερομηνίες για τις «Νύχτες Πρεμιέρας»

Μία πρώτη γεύση από το πρόγραμμα με τις νέες τάσεις του παγκόσμιου κινηματογράφου και ονόματα νέων δημιουργών στη μυθοπλασία και την τεκμηρίωση, ανακοίνωσαν οι « Νύχτες Πρεμιέρας»- το καθιερωμένο και καταξιωμένο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- που θα πραγματοποιηθούν από τις 16 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες Δαναός 1 και 2, Odeon Opera 1 και 2, Ιντεάλ και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Την Χρυσή Αθηνά και το βραβείο Κοινού θα διεκδικήσουν στο πολυσυλλεκτικό διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, ταινίες από κάθε γωνιά της γης, από τη Δανία και την Αμερική έως την Ταϋλάνδη και την Αργεντινή.

Ανάμεσα στις ταινίες που επιλέχθηκαν να διαγωνιστούν είναι o «Κοιμώμενος Γίγαντας» (Sleeping Giant), η ιστορία ενηλικίωσης που προκάλεσε αίσθηση στην Εβδομάδα Κριτικής του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, τοποθετώντας αυτομάτως τον πρωτοεμφανιζόμενο Καναδό σκηνοθέτη, Άντριου Τσιβιντίνο, στη λίστα των πιο ταλαντούχων νέων δημιουργών. Στην ταινία του, ένα φαινομενικά ήσυχο καλοκαίρι μετατρέπεται σε μυητική πορεία ενηλικίωσης για τρία νεαρά αγόρια.

About totritomati