Home / BUSINESS & FINANCE / Πλαστικά Θράκη: Έκτακτες επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ, τα 21 εκατ. στην Ξάνθη

Πλαστικά Θράκη: Έκτακτες επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ, τα 21 εκατ. στην Ξάνθη

Νέα επένδυση, ύψους 25 εκατ. ευρώ, ετοιμάζει η Πλαστικά Θράκης, θέλοντας να αξιοποιήσει την αυξημένη ρευστότητα του Ομίλου από το πρόγραμμα ιδίων μετοχών και να προλάβει τις εξελίξεις στην αγορά.
Το έκτακτο επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο, αποτελεί μια επιπρόσθετη επένδυση, η οποία έρχεται να «κουμπώσει» στο ήδη υπάρχον επενδυτικό σχέδιο.

Θα είναι προσανατολισμένο κυρίως στη βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη, με έμφαση στους στρατηγικούς άξονες της περαιτέρω μείωσης του κόστους παραγωγής και αύξησης της ανταγωνιστικότητας, στη  βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, στην καθετοποίηση επιμέρους παραγωγικών διαδικασιών, με παράλληλη εστίαση στην κυκλική οικονομία, και στην περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Οι επιμέρους ενέργειες του νέου επενδυτικού προγράμματος, οι οποίες θα υλοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ξάνθη, συνοψίζονται ως ακολούθως:

επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής τεχνικής ίνας, η οποία αποτελεί βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή των μη υφαντών βελονωτών υφασμάτων (Needle Punch). Τα υφάσματα Needle Punch απευθύνονται σε πληθώρα εφαρμογών στους κλάδους υποδομών και κατασκευών, γεωργίας, αυτοκινητοβιομηχανίας, κλπ,
επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό ανακύκλωσης, για αύξηση της δυναμικότητας ανακύκλωσης τελικών προϊόντων ή πλαστικών απορριμμάτων, τόσο από τις εσωτερικές παραγωγικές διαδικασίες, όσο και τρίτων πηγών, ενέργεια η οποία εναρμονίζεται με τις δεσμεύσεις του Ομίλου, αφενός για τη χρήση περισσότερων ανακυκλωμένων πρώτων υλών, αλλά και εστιάζοντας στην περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των τελικών προϊόντων του,
επένδυση σε εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία φωτοβολταικών συστημάτων για την κάλυψη μέρους των ενεργειακών αναγκών του εργοστασιακού συγκροτήματος του Ομίλου στην περιοχή της Ξάνθης (net metering), ισχύος 1.5 MW, εστιάζοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων για εξοικονόμηση ενέργειας και περαιτέρω μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος,
επένδυση σε υποδομές (γη και κτίρια), η οποία θα δημιουργήσει τις ικανές συνθήκες για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των παραγωγικών μονάδων, αλλά και θα διαμορφώσει συνθήκες μελλοντικής ανάπτυξης της δραστηριότητας και της κερδοφορίας των εταιρειών του Ομίλου.

Περαιτέρω στο πλαίσιο του έκτακτου επενδυτικού προγράμματος, στις εγκαταστάσεις της Don & Low στο Forfar της Σκωτίας, θα πραγματοποιηθούν:

επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό λαμιναρίσματος για αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας στην περαιτέρω μεταποίηση μη υφαντών υφασμάτων Spunbond, με σκοπό την αύξηση των περιθωρίων κέρδους,
επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό ανακύκλωσης, για αύξηση της δυναμικότητας ανακύκλωσης τελικών προϊόντων ή πλαστικών απορριμμάτων, τόσο από τις εσωτερικές παραγωγικές διαδικασίες, όσο και τρίτων πηγών,
επένδυση σε υποδομές (γη και κτίριο), η οποία θα δημιουργήσει τις ικανές συνθήκες για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των παραγωγικών μονάδων, αλλά και θα διαμορφώσει συνθήκες μελλοντικής ανάπτυξης της δραστηριότητας και της κερδοφορίας της εταιρείας.

Οι νέες επενδύσεις ανέρχονται στο ύψος των  25,5 εκατ, εκ των οποίων τα 21,4 εκατ. αφορούν τις εγκαταστάσεις στην Ξάνθη και  τα 4,1 εκατ. τις εγκαταστάσεις στη Σκωτία. Όλες αφορούν τον τομέα των Τεχνικών Υφασμάτων. Η χρηματοδότηση του νέου αυτού επενδυτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί κυρίως με ίδια κεφάλαια.
moneyreview.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλαστικά Θράκης: Γιατί η μετοχή κάνει ράλι 7% σήμερα

«Προίκα» με κέρδη στο Χρηματιστήριο: Ποιες εισηγμένες οδηγούν την κούρσα

Συμφωνία Grid Telecom – Vodafone για οπτικές ίνες

Money Review

Πηγή

About moneyreview