Home / Ειδήσεις / Πιτέλα: Το κλείσιμο των συνόρων είναι ντροπή

Πιτέλα: Το κλείσιμο των συνόρων είναι ντροπή

Στην Ελλάδα για διήμερη επίσκεψη

Αθήνα
Το κλείσιμο των συνόρων είναι ντροπή και η όποια προσπάθεια εκδίωξης της Ελλάδας από τη Σένγκεν «απαράδεκτη» τονίζει ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για το συνέδριο του Ποταμιού.

«Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν είναι μόνοι. Η ομάδα μου ήδη έδειξε στο παρελθόν ότι η όποια προσπάθεια απομόνωσης της Ελλάδας, ή ακόμη και εκδίωξής της από την ευρωζώνη ή από τη ζώνη Σένγκεν πρέπει να θεωρείται απαράδεκτη» τόνισε σε συνέντευξή του στα Νέα.

Ο Τζιάνι Πιτέλα κατηγορεί την Αυστρία και τις ανατολικοευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι δεν σέβονται τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της απειλής για βέτο που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αν δεν υπάρξει δίκαιη ευρωπαϊκή κατανομή των βαρών του προσφυγικού.

«Η θέση του Τσίπρα υπογραμμίζει την ανάγκη για τον πλήρη σεβασμό των αποφάσεων και των δεσμεύσεων του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε πνεύμα αλληλεγγύης και προς μια κοινή ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό. Η πρόσφατη απόφαση της Αυστρίας και των βαλκανικών χωρών να αναλάβουν μονομερή δράση χωρίς καν να διαβουλευθούν με την Αθήνα είναι ενάντια στις ευρωπαϊκές αποφάσεις και ο Τσίπρας έχει δίκιο που διαμαρτύρεται» αναφέρει.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Τζιάνι Πιτέλα θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (17:00) και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο για το προσφυγικό και τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

Εν συνεχεία θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που εντάσσονται στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών Φ.Γεννηματά και Στ.Θεοδωράκη.

O Πιτέλα θα συμμετάσχει το Σάββατο σε ντιμπέιτ που οργανώνουν οι νέοι του Ποταμιού στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματος μαζί με τον φιλελεύθερο Γκι Φερχόφστατ με βασικά θέματα την προσφυγική κρίση και την ανεργία.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis