Home / Ειδήσεις / Περισσότερες δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη εξετάζει η ΔΕΗ

Περισσότερες δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη εξετάζει η ΔΕΗ

Υπό την πίεση Σκουρλέτη

Αθήνα
Νέο πρόγραμμα δόσεων φέρεται να εξετάζει η ΔΕΗ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, υπό την πίεση του υπουργού Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, που της ασκεί κριτική ότι το σημερινό μοντέλο έχει αποτύχει.

Στην κουβέντα που έχει ανοίξει μεταξύ διοίκησης της ΔΕΗ και Πάνου Σκουρλέτη εξετάζονται τα πάντα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Νέων, από αύξηση του υφιστάμενου αριθμού των δόσεων έως μείωση ή και κατάργηση της προκαταβολής που καλείται να δώσει ο οφειλέτης για να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Στη θεωρία, ο μέγιστος αριθμός δόσεων που προβλέπει το σημερινό πρόγραμμα της ΔΕΗ φτάνει τις 36. Στην πράξη, σπάνια τα καταστήματά της εγκρίνουν πάνω από 10 δόσεις για οικιακούς καταναλωτές, λένε κύκλοι του υπουργείου.

Υπό αναθεώρηση και το ποσοστό της προκαταβολής που σήμερα ισούται με 10% του συνολικού χρέους του οφειλέτη (από 20% παλαιότερα). Η υποχρέωση προκαταβολής λειτουργεί ως αντικίνητρο για πολλούς πελάτες της ΔΕΗ, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Άγνωστο είναι αν αντικείμενο επανεξέτασης θα αποτελέσει και το ύψος της μηνιαίας δόσης που πρέπει να καταβάλλει ο οφειλέτης και που σήμερα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% της αξίας του μέσου διμηνιαίου του λογαριασμού.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis