Home / Γενικές ειδήσεις / Περιοδεία U2 σε Ευρώπη και Αμερική (πρόγραμμα)

Περιοδεία U2 σε Ευρώπη και Αμερική (πρόγραμμα)

Το ιρλανδικό συγκρότημα της ροκ U2 ανακοίνωσε ότι θα γιορτάσει τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ τους «The Joshua Tree» με μία περιοδεία.

Θα παίξουν όλα τα τραγούδια που περιλαμβάνονται σε αυτό το άλμπουμ στη νέα τους περιοδεία που θα πραγματοποιηθεί σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη.

«Πρόσφατα άκουσα το «The Joshua Tree» για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια μοιάζει με όπερα. Πολλά συναισθήματα που μοιάζουν να είναι περίεργα επίκαιρα, αγάπη, απώλεια, χαμένα όνειρα, πόλωση, προσπάθεια για λησμονιά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μπόνο τραγουδιστής του συγκροτήματος.

Η περιοδεία «The Joshua Tree Tour 2017» των U2 θα ξεκινήσει από τη Βόρεια Αμερική στις 12 Μαΐου και συγκεκριμένα από το Βανκούβερ του Καναδά.

Θα ακολουθήσει και ευρωπαϊκή περιοδεία, η οποία θα έχει πρώτο σταθμό το Λονδίνο τον Ιούλιο, ενώ θα περάσει και από το Δουβλίνο, γενέτειρα των μελών του συγκροτήματος και πόλη όπου ηχογραφήθηκε το άλμπουμ, στις 22 Ιουλίου.

Το “The Joshua Tree” κυκλοφόρησε στις 9 Μαρτίου 1987 και έχει πουλήσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό περιλαμβάνονται κάποια από τα πιο γνωστά τραγούδια των U2, όπως το: «With or without you», «Where the streets have no name», και «I still haven’t found what I’m looking for».

Τα συγκροτήματα OneRepublic, Mumford & Sons και The Lumineers θα συνοδεύσουν τους U2 στην περιοδεία τους στην Αμερική, ενώ το συγκρότημα Noel Gallagher’s High Flying Birds στην Ευρώπη.

 

About Andreas Chondros