Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέτριψε 20-1 την ομάδα του Δημήτρη Μαυρωτά, διπλασίασε τις νίκες της στη διοργάνωση και αύριο (21/1, 15:00) θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου, απέναντι στην Ουγγαρία.

Μια πρωτιά που πάντως ελάχιστη σημασία έχει, πέραν του γοήτρου και της ψυχολογικής τόνωσης, αφού σε κάθε περίπτωση η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο θα κριθεί στον ημιτελικό του Σαββάτου (23/1), απέναντι σε Ολλανδία ή Ιταλία.

Το σημερινό ματς δεν αντέχει σε κριτική, καθώς η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τη χθεσινή (19/1) πρεμιέρα με το Καζακστάν και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στο αδύναμο Ισραήλ.

Οι διεθνείς βρήκαν από το πρώτο λεπτό του αγώνα εύκολα γκολ στην κόντρα και πολύ γρήγορα «έχτισαν» μεγάλη διαφορά (7-0 στο τέλος της πρώτης περιόδου), επιτρέποντας στον Τεό Λοράντο να κάνει δοκιμές στη συνέχεια.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής στις νεότερες παίκτριες (χωρίς πολύ καλά αποτελέσματα πάντως), ενώ οι δύο τερματοφύλακες, Χρυσή Διαμαντοπούλου και Ιωάννα Σταματοπούλου έπαιξαν από δυο οκτάλεπτα.

Πρώτη σκόρερ της ελληνικής ομάδας αυτή τη φορά ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου, που σημείωσε επτά τέρματα σε ισάριθμες προσπάθειες. Αρνητικό σημείο για την εθνική ήταν το 2/6 στην παίκτρια παραπάνω, αλλά ακόμη περισσότερο το κακό ποσοστό (4/12) από θέση φουνταριστού, με τις Ξενάκη και Μυριοκεφαλιτάκη να μην έχουν καλά τελειώματα από τα 2μ.

Τα οκτάλεπτα: 7-0, 3-0, 5-1, 5-0

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 4, Τριχά, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 4, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Βασ. Πλευρίτου, Ελευθ. Πλευρίτου 7, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου

ΙΣΡΑΗΛ (Δημήτρης Μαυρωτάς): Πέρες, Γιαάκομπι, Λέβι, Μπογκατσένκο, Νόι, Φουτοριάν, Φάρκας, Μενάκερμαν, Ταλ, Σασόβερ, Χότσμπεργκ 1, Γκάζιτ, Γκέβα

** Στο άλλο σημερινό παιχνίδι του Β΄ ομίλου, η Ουγγαρία συνέτριψε 23-6 το Καζακστάν με εννέα γκολ της Ρίτα Κέστελι. Αυτό σημαίνει ότι οι Μαγυάρες θα τερματίσουν πρώτες στον όμιλο ακόμη και με ισοπαλία στο αυριανό (21/1) παιχνίδι με την εθνική, καθώς έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο