Home / Ειδήσεις / Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια – Εννέα προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια – Εννέα προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Για ώρες κουκουλοφόροι πέταγαν μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών που απαντούσαν με χρήση χημικών

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής μετά τη λήξη της πορείας κατά του ασφαλιστικού στο Σύνταγμα όταν εκεί κατέφυγαν οι κουκουλοφόροι που νωρίτερα είχαν φροντίσει να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Περίπου 100 άτομα για ώρες πέταγαν μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς βάζοντας φωτιές σε κάδους και στήνοντας οδοφράγματα με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές, οι έξι εκ των οποίων στα Εξάρχεια και οι τρεις στην πλατεία Συντάγματος.

Η ένταση είχε ξεκινήσει νωρίτερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματός όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μολότωφ με προφανή στόχο να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Την ώρα που οι διαδηλωτές έφθαναν μπροστά από τη Βουλή οι
νεαροί πραγματοποίησαν την επίθεση στην ουρά της πορείας. Οι δυνάμεις ασφαλείας άδραξαν την ευκαιρία και αντεπιτέθηκαν με πραγματικό στόχο να τρομάξουν τους διαδηλωτές.

Το θέμα έθεσε και στην αίθουσα της Ολομέλειας το ΚΚΕ ζητώντας από την κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα της αστυνομικής παρέμβασης κατά διαδηλωτών που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια.

Πηγή: protothema.gr

About Vassilis Batzis