Home / Ειδήσεις / Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις για την 72η’ επέτειο του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις για την 72η’ επέτειο του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων

Κορυφώνονται σήμερα στα Καλάβρυτα οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των 72 χρόνων από το ολοκαύτωμα. Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαβρύτων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της μαρτυρικής πόλης.

Ειδικότερα, το πρωί θα τελεστεί στον καθεδρικό ναό των Καλαβρύτων πάνδημο μνημόσυνο για τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Χασάπη.

Στις 11.00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο τόπο θυσίας και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Στην συνέχεια, σε ειδική τελετή που θα γίνει το αρχοντικό της Παλαιολογίνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαβρύτων και ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς θα του επιδώσει το χρυσό κλειδί της πόλης.

Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το δημοτικό μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και θα παραδώσει τα έπαθλα στους νικητές – δρομείς του δρόμου θυσίας, που διοργανώνεται, φέτος, για πρώτη φορά, σε συνεργασία του δήμου με το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/97692/Korufonontai-oi-ekdiloseis-sta-Kalabruta-gia-tin-72i-epeteio-tou-olokautomatos-parousia-tou-Proedrou-tis-Dimokratias

About basilis progressive