Home / Πολιτική / Παραδοσιακά κάλαντα στον πρωθυπουργό και τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Παραδοσιακά κάλαντα στον πρωθυπουργό και τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας άκουσαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μαρέβα-Γκραμπόφκσι Μητσοτάκη και τα παιδιά τους Κωνσταντίνος και Δάφνη.
Τα κάλαντα είπαν στον πρωθυπουργό και την οικογένειά του τα παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας και τα μέλη της «Ευξείνου Λέσχης» Ποντίων Νάουσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους, αντάλλαξαν μαζί τους ευχές και χριστουγεννιάτικα δώρα.
Παραδοσιακά κάλαντα και στον Αλέξη Τσίπρα
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσαν ο Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφος του Μπέτυ Μπαζιάνα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υποδέχθηκε στα γραφεία του κόμματος την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά και Βορειοηπειρωτικούς Συλλόγους υπό την αιγίδα της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – ΟΜΟΝΟΙΑ.
Ο κ. Τσίπρας με τη σύντροφο του μοίρασαν και δέχτηκαν δώρα ενώ αντάλλαξαν και ευχές με τα μέλη των συλλόγων. «Πρώτη φορά ακούω τα κάλαντα σας, είναι πολύ ωραία, βέβαια έχετε παράδοση στις τέχνες στα Ιόνια νησιά», είπε ο κ. Τσίπρας αφότου άκουσε τα κάλαντα από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά. Στη συνέχεια τα μέλη του συλλόγου χόρεψαν παραδοσιακό κεφαλλονίτικο Μπάλο. Το «καλήν εσπέραν άρχοντες» έψαλαν κατόπιν και τα μικρά παιδιά από τους Βορειοηπειρωτικούς Συλλόγους υπό την αιγίδα της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – ΟΜΟΝΟΙΑ. Τα παιδιά χόρεψαν παραδοσιακό χορό υπό τον ήχο του κλαρίνου. Ο αντιπρόεδρος της Ομόνοιας έδωσε δώρο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μια πράσινη φανέλα του Πολιτιστικού Αθλητικού Ομίλου Φοινικαίων (Π.Α.Ο. Φοινικαίων) με το επίθετο του κ. Τσίπρα τυπωμένο και τον αριθμό 28.
Επιπλέον, σε σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τζομάκας, εκ μέρους του προέδρου της Ομόνοιας, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί επίσημα τη Βόρεια Ήπειρο. «Για την κατάσταση στη Βόρεια Ήπειρο δεν έχουν αλλάξει πολλά είτε σχεδόν τίποτα από τη μέρα εκείνη που κάνατε τη σημαντική εκείνη δήλωση στο Βουκουρέστι (σ.σ. στην τετραμερή Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας, στις 29 Μαρτίου 2019)», είπε ο κ. Τζομάκας.
«Το γνωρίζω», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «και ένας από τους λόγους που εγώ δεν αποδέχτηκα την πρόσκληση του φίλου μου Έντι Ράμα ήταν διότι ποτέ δεν θα μπορούσα να δεχτώ, χωρίς να έχουν προχωρήσει τα μειονοτικά θέματα, να οργανώνω φιέστες». Σημείωσε ότι «η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας πρέπει να συνδυαστεί με πολύ σημαντικά βήματα στο θέμα των δικαιωμάτων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το περιουσιακό βέβαια ζήτημα της ελληνικής μειονότητας, διότι ανθρώπινα δικαιώματα και ΕΕ πάνε μαζί, δεν είναι δύο ξεχωριστά πράγματα. Και θα στηρίξουμε τη γειτονική χώρα στην επιλογή της αν βεβαίως και αυτή συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ».
Ευχές από Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα, Βελόπουλο και ΜέΡΑ25
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη, άκουσε τα κάλαντα από τα παιδιά της «Παιδικής Ομπρέλας» του Δήμου Παύλου Μελά, που στηρίζει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και τις οικογένειές τους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε, αφού έπαιξε με τα παιδιά, ότι πρώτη προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι τα παιδιά.
Ο γ.γ. του ΚΚΕ υποδέχθηκε την παιδική χορωδία «Κόκκινο Αερόστατο» και μουσικούς από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την πίστη του ότι ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή, όπως είπε, θα συνεχιστεί και συμπαραστάθηκε στον αγώνα των μουσικών για την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος που «υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σχολές».
Ο Κυριάκος Βελόπουλος στο μήνυμά έκανε έκκληση να στραφεί η σκέψη μας στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, ενώ το ΜέΡΑ25 ευχήθηκε «χρόνια πολλά, αγωνιστικά και ανατρεπτικά».
Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview