Home / ΒΟΥΛΗ / «Παράθυρο» για Προανακριτική από τον Θ. Λιβάνιο

«Παράθυρο» για Προανακριτική από τον Θ. Λιβάνιο

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να δρομολογήσει, κατά την προσεχή περίοδο, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία τις διαδικασίες συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής, με βάση τη δικογραφία που διαβιβάστηκε προσφάτως στη Βουλή και αφορά καταγγελίες του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο τέως υπουργός Ν. Παππάς στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Εναντι της κριτικής που ασκεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα στην κυβέρνηση ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση για την πολιτική στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, χθες ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θ. Λιβάνιος ανέφερε ότι είναι θέμα χρόνου μια τέτοια εξέλιξη: «Επεσαν όλοι στον πειρασμό της “πρώτης φοράς –δήθεν– Αριστεράς” να ελέγξουν τα Μέσα. Και προσπάθησαν να τα ελέγξουν και με τον διαγωνισμό, με το περιβόητο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, με τις τέσσερις άδειες, οι οποίες έγιναν έξι, μετά έγιναν επτά οι άδειες, με τα βοσκοτόπια, με όλο αυτό. Ερχεται η ώρα και γι’ αυτό όμως», είπε χαρακτηριστικά. Μία ημέρα πριν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος σημείωνε: «Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για μέσα ενημέρωσης που λιβανίζουν την κυβέρνηση, την ώρα που η δικογραφία Καλογρίτσα είναι στη Βουλή».
Τα πρώτα ανεπίσημα σχόλια από τον χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα αυτό αναφέρονται σε «κυοφορούμενες κινήσεις στο πλαίσιο σχεδίου για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας», κάνοντας ιδιαιτέρως λόγο για τις «κυβερνητικές αποτυχίες στο μέτωπο της πανδημίας και, προσφάτως, σε εκείνο της αντιμετώπισης της σφοδρής κακοκαιρίας». Ως προς το τελευταίο, μεταξύ άλλων, ακούγεται κριτική και για την απόφαση να σταματήσει η κυκλοφορία στην εθνική οδό – μια πτυχή η οποία εκτός των άλλων προκαλεί αναταράξεις και στο ΚΙΝΑΛ. Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (Παραπολιτικά) ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος έλαβε αποστάσεις από όσα νωρίτερα είχε δηλώσει επικρίνοντας την κυβέρνηση η κ. Φωτεινή Γεννηματά. «Κι εγώ θα διάλεγα την ίδια επιλογή», είπε μιλώντας για την απόφαση Χρυσοχοΐδη ο κ. Λοβέρδος. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αποδείχτηκε πως δεν είχαν σχέδιο ούτε πώς θα κρατήσουν ανοικτή την εθνική οδό ούτε πώς να την κλείσουν χωρίς να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο».

Προανακριτική
ΒΟΥΛΗ

Πηγή

About kathimerini