Home / Πολιτική / Παππάς: Η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι πάντα στους ορίζοντές μας

Παππάς: Η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι πάντα στους ορίζοντές μας

«Η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πάντα είναι μέσα στους ορίζοντές μας. Η ρυμούλκηση όμορων χώρων μακριά από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές είναι ευκταία», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τα σενάρια ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά. Ζητά επίσης να ερωτηθούν όσοι «δεν είχαν πρόβλημα να συνεργάζονται με τη ΝΔ του Σαμαρά, γιατί έχουν πρόβλημα να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Νίκος Παππάς εκτιμά ότι «μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το ασφαλιστικό», επισημαίνοντας ότι με την κυβερνητική πρόταση «σταματάει η καταστροφή», καθώς αποφεύγονται οι περικοπές με την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων.

Ο Νίκος Παππάς επικρίνει επίσης τη ΝΔ για το ότι «δεν έχει καταθέσει νέες προτάσεις» και «συνεχίζει να υποστηρίζει τις προτάσεις που διατυπώνονταν με σαφήνεια στο κείμενο των θεσμών που μπήκαν στο δημοψήφισμα και απορρίφθηκαν».

Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η πρώτη αξιολόγηση μπορεί να διαρκέσει μήνες και ερωτηθείς κατά πόσο αυτή η δήλωση αποτελεί προάγγελο πιέσεων για νέα πρόσθετα μέτρα, ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει: «ίσως κάποιοι έχουν στο μυαλό τους εκ νέου ένα παιχνίδι καθυστερήσεων. Όμως η συμφωνία εφαρμόζεται, τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι θετικά, συνεπώς η φαρέτρα όσων θέλουν να υπονομεύσουν αδειάζει».

About totritomati