Η Λεωφόρος θα είναι πάντα το «σπίτι» του Παναθηναϊκού, ακόμη κι αν πραγματοποιηθεί η Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο στο Βοτανικό.

Το «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι το γήπεδο όπου οι Πράσινοι έγραψαν ιστορία επί πολλές δεκαετίες και έζησαν το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του συλλόγου.

Το Τριφύλλι επιστρέφει λοιπόν απόψε (19:30) στο «σπίτι» του για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα ύστερα από 31 ολόκληρους μήνες απουσίας.

Κίνηση υποχρεωτική, δεδομένου ότι ο αγωνιστικός χώρος στο Ολυμπιακό Στάδιο παραμένει προβληματικός και χρειάζεται έξτρα φροντίδα, αλλά και χρόνο από τους ειδικούς για να επανέλθει σε καλή κατάσταση.

Αυτή είναι η έκτη φορά που ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη Λεωφόρο, από το 1924 όταν και φτιάχτηκε.

Οι Πράσινοι χρησιμοποίησαν το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από το 1922 έως το 1984 και εν συνεχεία πήγαν πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ.

Το 1988/89 επέστρεψαν για 9 παιχνίδια, όταν γίνονταν έργα συντήρησης στο ΟΑΚΑ, ενώ το καλοκαίρι του 2000 γύρισαν και πάλι, προχωρώντας σε μια μεγάλη ανακαίνιση που κόστισε περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Και επί μία πενταετία έζησαν μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες, αλλά την κατάκτηση του νταμπλ του 2004.

Το 2007, ύστερα από μια δεύτερη ανακαίνιση στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν ξανά στη βάση τους για την αγωνιστική περίοδο 2007/08.

Στην εποχή της πολυμετοχικότητας γύρισαν μόλις για ένα ματς κατ’ ανάγκη, τη σεζόν 2010-11 λόγω ανακατασκευής του χλοοτάπητα στο ΟΑΚΑ.

Το καλοκαίρι του 2013 η διοίκηση Αλαφούζου αποφάσισε να επιστρέψει ο σύλλογος άλλη μια φορά στο «Απόστολος Νικολαΐδης», το οποίο αποτέλεσε την έδρα του Παναθηναϊκού επί μία πενταετία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Έκτοτε επιστρέφει σήμερα έπειτα από πέντε χρόνια για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα λόγω των προβλημάτων στο ΟΑΚΑ, έκτη φορά στην ιστορία του, ενώ υπάρχουν προχωρημένες σκέψεις στη διοίκηση του Παναθηναϊκού να χρησιμοποιηθεί η Λεωφόρος ως έδρα του Τριφυλλιού και σε άλλα φετινά εντός έδρας παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο