Home / Διάφορα / Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το νέο θαλάσσιο και χερσαίο πάρκο απολιθωμάτων Νησιώπης Λέσβου

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το νέο θαλάσσιο και χερσαίο πάρκο απολιθωμάτων Νησιώπης Λέσβου

Πρότυπο ανάδειξης και προστασίας της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς και καλή πρακτική σε διεθνές επίπεδο χαρακτήρισαν οι ειδικοί επιστήμονες καθώς και διευθυντές και στελέχη Γεωπάρκων από όλο τον κόσμο το νέο θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης.

Το νέο πάρκο παρουσιάστηκε στα πλαίσια ειδικών ενημερωτικών ημερίδων που οργανώθηκαν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε ειδικούς επιστήμονες, διευθυντές και στελέχη Γεωπάρκων οι οποίοι ασχολούνται με θέματα ανάδειξης φυσικών μνημείων και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε θέματα ανάπτυξης γεωτουρισμού και τουρισμού υπαίθρου.

Ιδιαίτερη σημαντικό ήταν το γεγονός ότι για τις επισκέψεις χρησιμοποιήθηκε πειραματικά το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα που έχει προμηθευτεί το Μουσείο και αξιολογήθηκαν οι δυνατότητες του για την ανάπτυξη και λειτουργία του θαλάσσιου πάρκου.

Με τον τρόπο αυτό οι ημερίδες αποτέλεσαν και την γενική πρόβα ενόψει της έναρξης λειτουργίας του Πάρκου με την έκδοση των σχετικών αποφάσεων τις προσεχείς ημέρες.

πηγή απε μπε

About m bonsu