Χάρη σε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Αλβάρο Μοράτα, η Γιουβέντους πήρε τη νίκη (2-0) απέναντι στη Νάπολι και κατέκτησε το 9ο Σούπερ Καπ Ιταλίας στην ιστορία της.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά, απειλώντας στο 21′ με τον Ινσίνιε και στο 29′ με τον Λοσάνο αλλά ο Σέζνι δήλωσε παρών και στις δύο φάσεις και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Η πρώτη καλή φάση για τη Γιουβέντους ήρθε στο 40′ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δοκίμασε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Οσπίνα.

Οι «μπιανκονέρι» απείλησαν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο ΜακΚένι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μπερναρντέσκι, που είχε περάσει αλλαγή, δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά καθώς μπλόκαρε ο Οσπίνα.

Η Γιουβέντους είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος και άρχισε να ανεβάζει σταδιακά ρυθμό, απειλώντας αρχικά στο 60′ με τον Ρονάλντο, ο οποίος είδε τον Οσπίνα να τον σταματάει αλλά δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπερναρντέρσκι, η μπάλα έφτασε στον Ρονάλντο κι αυτός με σουτ από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0 στο 64′.

Η ομάδα του Πίρλο συνέχισε να πιέζει για το δεύτερο γκολ, κλείνοντας τους «παρτενοπέι» στα καρέ τους. Ωστόσο, η Νάπολι δεν τα παράτησε και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση λίγο αργότερα.

Στο 78′ ο ΜακΚένι ανέτρεψε τον Μέρτενς στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι μετά από χρήση VAR, όμως ο Ινσίνιε που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα.

Η Νάπολι έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 94′ με τον Σέζνι να αποκρούει σωτήρια το σουτ του Λοσάνο και στο τελευταίο λεπτό, ο ο Μοράτα σφράγισε την κατάκτηση του τροπαίου, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο