Home / Παράξενα / Πάσχα στο… σκάφος

Πάσχα στο… σκάφος

Το Πάσχα πλησιάζει και οι ιδέες για πασχαλινές αποδράσεις είναι πολλές και ιδιαίτερα ξεχωριστές ανάλογα που θα επιλέξεις να γιορτάσεις!

Σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορείτε να συνδυάσετε τις υπέροχες ανοιξιάτικες μέρες με τη μαγεία των Πασχαλινών εθίμων σε διαφορετικούς προορισμούς κάθε ημέρα; Ξεχάστε το παραδοσιακό Πάσχα στο χωριό όπως το γνωρίζατε, και εξερευνήστε το Πασχαλινό φολκλόρ με τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ομορφιά των ελληνικών νησιών, σε πασχαλινές αποδράσεις κοντά στην Αθήνα με σκάφος.

Κατανυκτική ατμόσφαιρα με θαλασσινή αύρα στην Ύδρα

hydra
Με γραφική ομορφιά, σαν βγαλμένη από καρτ ποστάλ, η Ύδρα σας προσκαλεί να ζήσετε τη μαγεία του Πάσχα όπως δεν την έχετε ξαναζήσει! Η Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, γιορτάζει με την φινέτσα που της αναλογεί και το δικό της παραδοσιακό χρώμα. Εμπνευσμένο από τους σφουγγαράδες της παλιάς εποχής, το έθιμο της περιφοράς του Επιταφίου στα ασπρισμένα καλντερίμια του νησιού καταλήγει στην θάλασσα ολοκληρώνοντας με μυστηριακό τρόπο την πομπή. Το Μ. Σάββατο, το λιμάνι φωταγωγείται φαντασμαγορικά από τα παραδοσιακά καΐκια και τα πολύχρωμα βεγγαλικά γιορτάζοντας μεγαλειωδώς την Ανάσταση.

Κυριακή του Πάσχα στον Πόρο

poros

Κυριακή του Πάσχα πλέουμε στον καταπράσινο Πόρο και αφήνουμε το αναγεννησιακό αίσθημα της άνοιξης, μαζί με το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης να μας συνεπάρουν! Ο Πόρος, ο «αισθησιακός πειρασμός» του Γ. Σεφέρη, θα σας εμπνεύσει και θα φέρει το καλοκαίρι στη διάθεση σας με τις υπέροχες αμμουδιές και τα δαντελωτά ακρογιάλια που αγκαλιάζουν τα καταγάλανα νερά του. Περπατήστε στην παλιά πόλη, και αφήστε τις αισθήσεις σας να σας οδηγήσουν στους μυρωδάτους οβελίες και τους νησιώτικους χορούς στους δρόμους, σε μια πανηγυρικά εορταστική ατμόσφαιρα.

Πρόσω ολοταχώς για τον Χορό της Λαμπρής, στην Αίγινα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Η Δευτέρα του Πάσχα μας βρίσκει σε απόσταση αναπνοής από τον Πειραιά, στην αγαπημένη Αίγινα, για τον μοναδικό «Χορό της Λαμπρής». Ένα παλιό έθιμο με πολλή μουσική, χορό, ερωτικές αποκαλύψεις και γαμήλιες υποσχέσεις αναβιώνει τη δεύτερη μέρα του Πάσχα στο χωριό Παλιαχώρα, όπου είθισται οι νέοι να εξομολογούνται τον έρωτα τους και τη διάθεση τους για γάμο. Αν ταξιδεύετε ζευγάρια, εκμεταλλευτείτε την παράδοση για να προχωρήσετε στη μεγάλο βήμα με τους αγαπημένους σας!

aigina2

Τι περιμένετε; Μαζέψτε την παρέα και οργανώστε διακοπές με σκάφος στα νησιά, μέσω της vyra.com, την πρώτη online εταιρεία εκμίσθωσης σκαφών στην Ελλάδα. Ακόμη κι αν την Μ. Εβδομάδα ξεμείνετε στην πόλη ή έχετε ήδη κανονίσει διακοπές στο χωριό, επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές που τρέχουν από 7-14 Μαΐου και αποδράστε σύντομα και οικονομικά!

Πηγή:Koolnews.gr

About Vassilis Batzis