Home / BUSINESS & FINANCE / Ο Mark Cuban απέρριψε αυτούς τους ιδρυτές του «Shark Tank» για «την πιο χαζή κίνηση μάρκετινγκ που έγινε ποτέ»

Ο Mark Cuban απέρριψε αυτούς τους ιδρυτές του «Shark Tank» για «την πιο χαζή κίνηση μάρκετινγκ που έγινε ποτέ»

Οι επενδυτές συχνά απορρίπτουν νεοφυείς επιχειρήσεις που παρουσιάζουν πρόχειρα σχέδια ή μη κερδοφόρα επιχειρηματικά μοντέλα.
Στο επεισόδιο της Παρασκευής της εκπομπής «Shark Tank» του ABC, ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban απέρριψε μια συμφωνία σε λιγότερο από δύο λεπτά για έναν διαφορετικό λόγο: την «πιο χαζή κίνηση μάρκετινγκ που έγινε ποτέ».

Η εν λόγω εταιρεία, με έδρα το Λος Άντζελες που δραστηριοποιείται στον τομέα των αποσμητικών χώρου αυτοκινήτου με την επωνυμία Ride FRSH, ήταν σε καλό δρόμο για ετήσια έσοδα άνω των 750.000 δολαρίων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, δήλωσαν τα αδέλφια και συνιδρυτές Donovan και Trey Brown.
Αλλά έκαναν νωρίς το μοιραίο λάθος τους: Έδωσαν στον Κιούμπαν, τον ιδιοκτήτη των Ντάλας Μάβερικς του ΝΒΑ, ένα αποσμητικό χώρου με το λογότυπο των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

“Πρέπει να διαβάσεις το δωμάτιό σου”, είπε ο Κιούμπαν, πετώντας κάτω το αποσμητικό χώρου. “Λάθος κίνηση, λάθος στιγμή”.
Ο Κιούμπαν παρέμεινε σιωπηλός για το υπόλοιπο της διαπραγμάτευσης, μελαγχολώντας για την ήττα που υπέστησαν οι Μάβερικς του από τους Ουόριορς στα πλέι οφ του ΝΒΑ το 2022 νωρίτερα φέτος. Ευτυχώς για τους Μπράουνς, οι άλλοι Σαρκς ενδιαφέρονταν.
Η Ride FRSH είχε αποφέρει έσοδα 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε τρία χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της, κυρίως λόγω του συνδρομητικού της μοντέλου. Κατά τη στιγμή της κινηματογράφησης, οι ιδρυτές δήλωσαν επίσης ότι βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με την AutoZone, μεταξύ άλλων μεγάλων εμπόρων λιανικής πώλησης.
Εάν η συμφωνία προχωρούσε, η AutoZone θα αγόραζε αποσμητικά χώρου Ride FRSH αξίας 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων για να τα διανείμει σε 2.000 σημεία της, δήλωσαν οι Browns.
Ζήτησαν από τους επενδυτές 200.000 δολάρια για το 5% της εταιρείας τους.
Η Lori Greiner αποσύρθηκε γρήγορα, λέγοντας ότι η εταιρεία κλίνει προς τους άνδρες επειδή τα προϊόντα είχαν παραδοσιακά ανδρικά αρώματα και σχήματα. Ο Robert Herjavec αποχώρησε επίσης, λέγοντας ότι το προϊόν της εταιρείας του θύμιζε πάρα πολύ ένα μακρύ, μίζερο οικογενειακό οδικό ταξίδι.
Ο Kevin O’Leary είπε ότι οι αδελφοί Brown εκτιμούσαν πολύ υψηλά την εταιρεία τους, δεδομένου του ιστορικού των πωλήσεών τους. Το επενδυτικό τους αίτημα αποτίμησε την Ride FRSH στα 4 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η νεοσύστατη επιχείρηση απέφερε μόνο 540.000 δολάρια σε έσοδα το 2021, σημείωσε ο O’Leary.
Ούτε η τελευταία εναπομείνασα Shark, η Barbara Corcoran, εντυπωσιάστηκε αρχικά. Συγχάρηκε το ζευγάρι για τις υψηλές πωλήσεις τους, αλλά είπε ότι η είσοδος στη λιανική ήταν λάθος, επειδή η μάρκα αναπτυσσόταν ήδη ανεξάρτητα.
Τα αδέρφια απάντησαν ότι το σχέδιο λιανικής πώλησης ήταν ειδικά για να αντισταθμίσει το αυξανόμενο κόστος απόκτησης πελατών. Αυτό έκανε την Corcoran να το ξανασκεφτεί.
Προσέφερε 200.000 δολάρια για το 25% της Ride FRSH, υπό την προϋπόθεση ότι οι εκκρεμείς συνεργασίες τους θα επισημοποιούνταν. Μετά από διαπραγματεύσεις, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο 20% του μετοχικού κεφαλαίου αντί αυτού, και οι Browns έφυγαν από την εκπομπή με μια συμφωνία.
Φεύγοντας, ζήτησαν συγγνώμη από τον Κούμπαν.
Ο Κούμπαν χαμογέλασε και τους είπε: “Όλα είναι καλά”.
moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview