Home / Ειδήσεις / Ο Σταθάκης κάνει χιούμορ με το Grexit: Όλα καλά, θα συνεχίζετε να πληρώνετε λογαριασμούς σε ευρώ

Ο Σταθάκης κάνει χιούμορ με το Grexit: Όλα καλά, θα συνεχίζετε να πληρώνετε λογαριασμούς σε ευρώ

Ομιλία σε ενεργειακό φόρουμ

Τόνισε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές με τους δανειστές, ωστόσο στη διαπραγμάτευση έχουν εμπλακεί δύσκολα θέματα που αφορούν την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος

Για ακόμα μία φορά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση, ενώ σχετικά με τo Grexit διαβεβαίωσε τους Έλληνες ότι θα… συνεχίζουν να πληρώνουν λογαριασμούς σε ευρώ.

Μιλώντας σε ενεργειακό φόρουμ, εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα λυθούν τα προβλήματα και θα έχουν επίλυση, χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις, ενώ προσπάθησε να κλείσει τη  συζήτηση πει δραχμής λέγοντας ότι οι λογαριασμοί ενέργειας θα συνεχίσουν να πληρώνονται σε ευρώ και ότι τα συμβόλαια των ενεργειακών εταιρειών δεν θα χρειαστεί να μετατραπούν σε δραχμές.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές με τους δανειστές, ωστόσο στη διαπραγμάτευση έχουν εμπλακεί δύσκολα θέματα που αφορούν την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

«Η κυβέρνηση θέλει το πλαίσιο εγγυήσεων προς τους θεσμούς, αλλά αυτό δεν μπορεί να περιλαμβάνει προκαταβολική θεσμοθέτηση μέτρων και πρέπει να απαντάει σε τρία ερωτήματα: ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και συμφωνία για μετά το 2018 μαζί με το χρέος». Υπενθύμισε δε ότι η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε το 70% του προγράμματος και με τη δεύτερη, που αφορά το υπόλοιπο 30%, ουσιαστικά το πρόγραμμα κλείνει.

Ξεκαθάρισε ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει ισχυρή ως βασικός πυλώνας του ενεργειακού συστήματος και η μετάβαση θα γίνει χωρίς συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της με το μοντέλο της μικρής ΔΕΗ, αλλά με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis