Home / Κόσμος / Ο πρώτος Δανός αστροναύτης πήρε μαζί του Lego φιγούρες στο διάστημα “εκτοξεύοντας” τις πωλήσεις τους. [photos]

Ο πρώτος Δανός αστροναύτης πήρε μαζί του Lego φιγούρες στο διάστημα “εκτοξεύοντας” τις πωλήσεις τους. [photos]

Η εταιρία κατασκευής παιχνιδιών LEGO πέτυχε δύο νίκες σε επίπεδο δημοσιότητας, στέλνοντας 20 από τις πλαστικές φιγούρες της στο διάστημα μαζί με τον πρώτο Δανό αστροναύτη και ανακοινώνοντας υψηλότερες εξαμηνιαίες πωλήσεις σε σχέση με τη Mattel, βασική ανταγωνίστριά της και κατασκευάστρια της κούκλας Barbie.

Andreas Mogensen
Η Δανέζικη εταιρία, η οποία κατασκευάζει τα γνωστά πλαστικά τουβλάκια και η οποία επανήλθε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια εν μέρει χάρη στην επιτυχία της ταινίας The LEGO Movie, έφτιαξε 20 φιγούρες με τα λογότυπα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), τα οποία ο Δανός Αντρέας Μόγκενσεν πήρε μαζί του στο ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ που εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

12554899
Μετά την επιστροφή της διαστημικής αποστολής, οι πλαστικές φιγούρες θα δοθούν σε μαθητές στην Δανία ως έπαθλα σε σχετικό διαγωνισμό.

lego space

Ο 38χρονος αστροναύτης, εκτός από τα Lego του πήρε μαζί του στο Διάστημα, σημαίες της χώρας του, ψωμί σίκαλης και ένα βιβλίο του Δανού φιλόσοφου Søren Kierkegaard. Πριν την αναχώρησή του για τον ISS, ο Δανός αστροναύτης δήλωσε: «Είναι δύσκολο για μένα να φανταστώ πώς πρόκειται να είναι (στο διάστημα), είναι μέχρι να δεθώ στο κάθισμα και να νιώσω τον πύραυλο να εκτοξεύεται…»

About maryav