Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Champions League / Ο προκλητικός Γιάχος και η πραγματική εγκληματική οργάνωση!

Ο προκλητικός Γιάχος και η πραγματική εγκληματική οργάνωση!

Η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ έχει τεράστια αξία, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, όχι μόνο γιατί επιτεύχθηκε σε μία καυτή έδρα και επί ενός αξιόμαχου αντιπάλου, αλλά κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός χθες νίκησε και τη διαιτησία. Η οποία μέσα από έναν επικίνδυνο και προκλητικό Γιάχο όχι μόνο επιδίωξε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα, αλλά και γιατί επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των παικτών του ΠΑΟΚ, που ουσιαστικά κυνηγούσαν πόδια -ήθελαν δηλαδή να καταστρέψουν, να σακατέψουν με εγκληματικές ενέργειες τους παίκτες του Ολυμπιακού! Στα μάτια και του πιο αμερόληπτου φιλάθλου χθες στην Τούμπα γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής διαιτησίας. Ενας Γιάχος, που για λόγους που θα πρέπει να ερευνηθούν από τους ίδιους εισαγγελείς οι οποίοι αναφέρονται και καταλήγουν στα συμπεράσματά τους σε εγκληματικές οργανώσεις, δεν έδωσε δύο κλασικά πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και απέφυγε να δείξει σε τρεις κραυγαλέες περιπτώσεις κόκκινες κάρτες σε παίκτες του ΠΑΟΚ. Στους οποίους επέτρεψε, πέραν όλων των άλλων, να κυνηγάνε πόδια, να πατάνε στο στήθος παίκτες όπως ο Φορτούνης, να ρίχνουν κλοτσιές, γονατιές στο στήθος σε ποδοσφαιριστές όπως ο Ντουρμάζ, και ο… δίκαιος διαιτητής να μη βλέπει τίποτε από όλα αυτά και να σιωπά, μέσα σε μία ιδιότυπη ομερτά!

Το ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα 2-0 μέσα στην Τούμπα δεν πρέπει να ξεγελά κανέναν και δεν πρέπει, πολύ περισσότερο, να θέτει στο περιθώριο και να μας κάνει να παραβλέπουμε διαιτησίες όπως η χθεσινή, η οποία όχι μόνο ήταν προκλητικά εις βάρος του Ολυμπιακού, αλλά δημιουργεί υποψίες ότι ενδεχομένως να λειτουργούσε καθ’ υπόδειξη ή καθ’ υπαγόρευση τρίτων -της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή! Ολους όσοι δεν επενδύουν στο ποδόσφαιρο, δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη, δεν αγοράζουν ποδοσφαιριστές, δεν φέρνουν ικανούς προπονητές, αλλά επιδιώκουν μέσα από κυκλώματα και μηχανισμούς να αποκαθηλώσουν τον Ολυμπιακό από την κορυφή, όχι πάνω στο χορτάρι, αλλά μέσα από διαιτητικά σφυρίγματα!

Καθίσταται επομένως επιβεβλημένο οι αρχές της δικαιοσύνης, που τόσο έχουν ασχοληθεί με την ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να διερευνήσουν τους λόγους που ο κύριος Γιάχος δεν έδειξε δύο πέναλτι και τρεις κόκκινες κάρτες, τις βαθιές και πραγματικές αιτίες που προσπάθησε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα του αγώνα εις βάρος του Ολυμπιακού! Ποιοι είναι εκείνοι που θα ωφελούνταν, μέσα από την αισχρή αυτή διαιτησία, αγωνιστικά και, κυρίως, οικονομικά; Περιμένουμε λοιπόν να δούμε την αντίστοιχη ευαισθησία των αρχών, που καλούνται να δράσουν όχι μέσα από ανώνυμες επιστολές δήθεν ανώνυμων παραγόντων -που τους ξέρουμε καλά ποιοι είναι, απλώς κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους-, αλλά με βάση συγκεκριμένες ενέργειες και πράξεις ενός διαιτητή που έκλεινε τα μάτια του σκόπιμα και προκλητικά προκειμένου να αλλοιωθεί ένα αποτέλεσμα. Και ας μη μας μιλήσει κανείς τώρα για ανθρώπινα λάθη…

Αλλη κλάση…

Μίλησε η αξία των Ρομπέρτο, Ιντέγε, Μιλιβόγεβιτς και… Μάρκο Σίλβα

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Αρσεναλ στο «Εμιρέιτς», αυτή τη φορά ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να νιώσει στο πετσί του τη δύναμη πυρός του φετινού Ολυμπιακού. Και για όποιον τόλμησε να αμφισβητήσει την αξία της νίκης επί της Αρσεναλ, νομίζω ότι χθες κατάλαβαν οι πάντες ότι οι «κανονιέρηδες», που συνέτριψαν με 3-0 τη Γιουνάιτεντ, στο ίδιο γήπεδο όπου δέχτηκαν τρία γκολ από τον Ολυμπιακό, αποτελούν ίσως την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Και σε συνδυασμό με τη νίκη επί των Λονδρέζων, η χθεσινή επικράτηση με το άνετο 2-0 επί του ΠΑΟΚ -και αυτό στο ρελαντί- έρχεται να πιστοποιήσει ότι ο Ολυμπιακός, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα, βρίσκεται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο, είναι αυτό που λέμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα «άλλη κλάση»!

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Και έχει ο φετινός Ολυμπιακός πάρα πολλούς πρωταγωνιστές, παίκτες που κάνουν τη διαφορά και που μπορούν ο καθένας στη μέρα του να γείρουν την πλάστιγγα των ισορροπιών. Στο Λονδίνο, για παράδειγμα, μίλησε η κλάση του Φορτούνη, του Πάρντο, του Καμπιάσο. Οπως και το φονικό ένστικτο του Φινμπόγκασον, που βρήκε δίχτυα! Χθες, στην Τούμπα, ήταν η σειρά του Ιντέγε να σημειώσει το πρώτο του γκολ με μία καταπληκτική ενέργεια, που δείχνει την πραγματική αγωνιστική του αξία. Οπως μίλησε και η κλάση του Μιλιβόγεβιτς, που πέτυχε και αυτός ένας γκολ και έδειξε πόσο πολύτιμος κεντρικός χαφ είναι και πόσο έλειψε από τον Θρύλο, ανεξαρτήτως εάν στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Champions League το κενό του το κάλυψαν με επιτυχία Κασάμι και Καμπιάσο. Και, ακόμη, ήταν η σειρά του Ρομπέρτο να αναδειχθεί MVP, αφού στην κυριολεξία κατέβασε τα ρολά και κατοχύρωσε το 0-2 υπέρ του Θρύλου μέσα στην Τούμπα. Και είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να έχει έναν γκολκίπερ αυτού του διαμετρήματος, από τους καλύτερους στην Ευρώπη, που έδειξε την κλάση του μέσα στο «Εμιρέιτς», συγκρινόμενος με τον Κολομβιανό Οσπίνα, για τον οποίο η Αρσεναλ έδωσε του κόσμου τα εκατομμύρια.

ΑΠΟ ΝΤΟΥΡΜΑΖ ΚΑΙ ΣΕΜΠΑ ΜΕΧΡΙ ΜΠΟΤΙΑ, ΣΙΟΒΑ

Ασφαλώς, υπάρχουν και άλλοι πρωταγωνιστές στο ντέρμπι. Οπως ο εκρηκτικός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού Ντουρμάζ, ο πολύ σοβαρός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα Σεμπά, που μάρκαρε σα σκύλος μέχρι το τελευταίο λεπτό, ενώ πραγματικά μεγάλο παιχνίδι έχουν κάνει και ο Μποτία με τον Σιόβα, που θωράκισαν το κέντρο της άμυνας και διατήρησαν ανέπαφη την εστία του Ολυμπιακού σε μια πολύ σκληρή έδρα, απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο και έχοντας απέναντι έναν διαιτητή που με βάση τα όσα είδαμε στο παιχνίδι, ήρθε σε διατεταγμένη υπηρεσία, όχι μόνο να σφάξει τον Θρύλο, όχι μόνο να μην του δώσει δύο κλασικά πέναλτι, αλλά και να αφήσει το σκληρό παιχνίδι των παικτών του ΠΑΟΚ, που κυνηγούσαν πόδια των παικτών του Ολυμπιακού και όχι την μπάλα.

ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ «ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥ» ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥ

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ωστόσο, σε συνδυασμό με αυτό του «Εμιρέιτς» μίλησε μία ακόμη μεγάλη κλάση: αυτή του Σίλβα. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει στήσει τον Ολυμπιακό και στους δύο αγώνες με τακτική για σεμινάριο. Εξαιρετικά προετοιμασμένος, είχε «διαβάσει» τον αντίπαλο, είχε διαγνώσει τα ατού και τα μειονεκτήματα και παρέταξε τον Ολυμπιακό έτσι ούτως ώστε να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες του αγώνα. Και εκείνο που έχει μεγάλη σημασία και μετράει για έναν προπονητή, είναι ότι του βγαίνουν οι επιλογές. Στο Λονδίνο για παράδειγμα έβγαλε τον Ιντέγε στο ημίχρονο και έβαλε τον Φινμπόγκασον, που του έδωσε το νικητήριο γκολ. Στην Τούμπα, εκεί που όλοι περίμεναν ότι θα ξεκινήσει με τον Ισλανδό, έβαλε στην κορυφή τον Νιγηριανό, που σημείωσε και το πρώτο, εξαιρετικό και καθοριστικό τέρμα του Ολυμπιακού, που εν πολλοίς έκρινε και την έκβαση του παιχνιδιού.

Πηγή: www.gavros.gr

About gus_maverick