Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Champions League / Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού

Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού

Το σκορ είναι βαρύ, δεν είναι για να λέω τώρα πολλά πράγματα. Τα πολλά τα είπα πριν τον αγώνα, όσοι διαβάζουν, ξέρουνε. Ο Ολυμπιακός φαινόταν από τον αγώνα με τον Πλατανιά ότι δεν πατάει καλά. Και δε συμφωνώ με αυτούς που λένε “έλα μωρέ, Μπάγερν είναι”. Και άλλες μεγάλες ομάδες σαν την Μπάγερν ήρθαν στο Καραϊσκάκη αλλά έχασαν.

Ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα που πρέπει να τα δει ο προπονητής και να τα φτιάξει. Η διοίκηση τού πήρε τους παίκτες που ζήτησε. Ξέρατε εσείς αυτούς που ήρθαν στον Ολυμπιακό; Ο προπονητής τους ήξερε, δικοί του παίκτες είναι, σχέση με τη χώρα του έχουνε. Ας κάτσει λοιπόν να τους φτιάξει.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά το ματς, γενικώς στο α΄ ημίχρονο δεν ήταν άσχημο το στήσιμο, καλή η σκέψη να βάλει τον Σαλίνο στα χαφ, ήταν ο καλύτερος παίκτης μας. Βοήθαγε από εκεί και τον Ομάρ ο οποίος είχε δύσκολο έργο με τον Βραζιλιάνο της Μπάγερν τον Κόστα.

Το πρόβλημα όμως υπήρχε από την άλλη πλευρά. Εκεί ο Τσόρι δεν είναι εξτρέμ, έκλινε μέσα, μέναμε χωρίς εξτρέμ. Αναγκαζόταν να ανεβαίνει όλη την πλευρά ο Μαζουακού και έκανε λάθη. Είχε και τον Λαμ από εκεί να βγαίνει ψηλά, γενικώς από εκείνη την πλευρά το πράγμα δε λειτουργούσε.

Τα δύο στόπερ μας δεν πήγαν άσχημα, όμως ο Ντα Κόστα δε μου άρεσε στην ντρίμπλα που έφαγε από τον Γκέτσε. Γενικώς στο α΄ ημίχρονο είχαμε κλείσει τους χώρους, βοήθαγε ο Καμπιάσο που ήταν καλός στα μικρά μέτρα.

Όμως επιθετικά ο Ολυμπιακός ήταν αδύναμος. Ο σέντερ φορ μας δεν είναι ο παίκτης που θα πάρει την μπάλα σαν τον Μιραλάς και θα αναστατώσει. Φιλότιμο παιδί, ψηλό παιδί, μαχητικός, όχι αργός, αλλά πολλή μπάλα δε βλέπω να ξέρει. Θέλω να τον δω να ντριμπλάρει. Δεν ήταν δύσκολος για τους στόπερ της Μπάγερν. Ο δε Πάρντο ήταν ανύπαρκτος επιθετικά, γύρναγε και βοήθαγε στο μαρκάρισμα. Μια φάση έβγαλε μόνο.

Για εμένα έπρεπε να παίξει ο Ολυμπιακός με μία βασική αλλαγή στην 11άδα του η οποία θα άλλαζε και το σχήμα. Δεν έπρεπε να παίξει ο Κασάμι που δεν είχε αγώνες στα πόδια του, έπρεπε να παίξουμε στα χαφ με Καμπιάσο, Σαλίνο και Τσόρι να οργανώνει. Και στη θέση του Τσόρι στα άκρα, να έβαζε τον Φορτούνη ή τον Ερνάνι. Και δεν κατάλαβα γιατί δε δήλωσε στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ τον Ντουρμάζ. Τόσο σίγουρος είναι ότι οι παίκτες που έφερε είναι όλοι καλύτεροι; Θα το δούμε.

Η Μπάγερν έτσι όπως την είδα δεν πιστεύω ότι θα πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει παικταράδες, είναι καλύτερη, πιο γρήγορη, έχει φισέκια μέσα. Βεβαίως, όταν γυρίσει ο Ρόμπεν και ο Ριμπερί η Μπάγερν μπορεί να φτιάξει.

Ο Τσάμπι Αλόνσο μου άρεσε, τι παικταράς είναι αυτός, όλα τα κάνει. Και μπάλα κάτω, και οργανώνει, και κόβει, και μπροστά από τα στόπερ μπορεί να παίξει, και κεφαλιές παίρνει και ό,τι θες. Ο Τιάγκο επίσης ήταν πολύ καλός, αλώνιζε το γήπεδο. Ο Βιντάλ δεν έδειξε πράγματα. Σε κακή κατάσταση ο Λεβαντόφσκι. Ο Μίλερ δε με εντυπωσιάζει. Τυχερό το γκολ που έβαλε, φέρει μεγάλη ευθύνη ο Ρομπέρτο.

Οι αλλαγές που έκανε ο Σίλβα, δε βγήκε καμία, χειρότερα έγιναν τα πράγματα. Ο Καμπιάσο έπρεπε να μείνει και άλλο στο παιχνίδι. Τον Κασάμι τι τον κράτησε μέσα, ο Καμπιάσο ήταν καλύτερος.

Έπρεπε να την πλευροκοπήσουμε την Μπάγερν γρήγορα στις αντεπιθέσεις, η αμυντική της συμπεριφορά δεν ήταν φόβητρο, δεν έδειχνε ομάδα που δεν μπορείς να την απειλήσεις. Όταν επιτέθηκε ο Ολυμπιακός, έκαναν λάθη αυτοί, και άνετα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει ο Σαλίνο.

Μας έλειψαν ένα-δύο κατάλληλοι παίκτες, ή η κατάλληλη τακτική, για να πλευροκοπήσουμε την Μπάγερν μέσα στο Καραϊσκάκη. Ελπίζω οι μεταγραφές που πληρώθηκαν καλά, να δικαιώσουν τον προπονητή. Ο Ολυμπιακός φέτος ούτε πούλησε παίκτη, και πήρε πολλούς παίκτες πληρώνοντας πολλά λεφτά. Ελπίζω η προσπάθεια αυτή να δικαιωθεί.

 

Πηγή: sportdog.gr

About Panos Dreamer