Home / Κόσμος / Ο Μπαράκ Ομπάμα καλεί την Αμερική να μην υποκύψει στον φόβο

Ο Μπαράκ Ομπάμα καλεί την Αμερική να μην υποκύψει στον φόβο

Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την Αμερική να μην υποκύψει στον φόβο, τόσο απέναντι στις οικονομικές αναταράξεις, όσο και απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους, για το οποίο ζήτησε να μην υποτιμάται.

Αποφασισμένος να κάνει την αντίθεση με τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα τον διαδεχθούν στον Λευκό Οίκο το 2017, ο δημοκρατικός πρόεδρος κάλεσε τους Αμερικανούς να συνοδεύσουν “τις εξαιρετικού χαρακτήρα αλλαγές” που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απευθυνόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε προειδοποίηση από το βήμα του Κογκρέσου κατά των υπερβολικών δηλώσεων για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις οποίες ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον “τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο”. “Παίζουν το παιγνίδι των τζιχαντιστών”, προειδοποίησε.

“Τα πλήθη των μαχητών στις καρότσες των τζιπ και οι διαταραγμένοι εγκέφαλοι που συνωμοτούν σε διαμερίσματα και γκαράζ αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τους πολίτες και πρέπει να συλληφθούν. Αλλά δεν αποτελούν απειλή για την ύπαρξη του Έθνους μας”, είπε κατά τη διάρκεια της τελευταίας του ομιλίας για την Κατάσταση της Ένωσης.

“Εάν αμφιβάλλετε για τη δέσμευση της Αμερικής – ή για τη δική μου δέσμευση στην απόδοση δικαιοσύνης- ρωτείστε τον Οσάμα μπιν Λάντεν!”, είπε.

Αυτό το παραδοσιακό ραντεβού ήταν για τον 44ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών η τελευταία ευκαιρία για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς, πριν η Ουάσινγκτον και η υπόλοιπη χώρα παραδοθούν στον ίλιγγο των εκλογών.

Το να κάνει κανείς λόγο για παρακμή της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί “πολιτικό μύθευμα”, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στις κινδυνολογικές δηλώσεις τους δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati