Home / Ειδήσεις / Ο μεγιστάνας των video games αποκαλύπτει: Πώς από άστεγος έγινα πολυεκατομμυριούχος (pic)

Ο μεγιστάνας των video games αποκαλύπτει: Πώς από άστεγος έγινα πολυεκατομμυριούχος (pic)

Στην ηλικία των 18, ο Ράιαν Χαρτ ήταν άστεγος.

Αυτός και η οικογένειά του έχασαν το σπίτι που διέμεναν στο Κρόιντον του Λονδίνου, καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα με τον σπιτονοικοκύρη τους και οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν σε έξωση.

Σήμερα, πάνω από δύο δεκαετίες μετά, ο Χαρτ είναι γνωστός πολυεκατομμυριούχος στον χώρο του gaming, έχοντας κατακτήσει εκατοντάδες έπαθλα και πολλά ρεκόρ Γκίνες.

Μέσα από τα video games ο Χαρτ κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής και να βρει «καταφύγιο», όπως αφηγείται ο ίδιος στο CNN.

Η μόνη επαφή που είχε ο Χαρτ ως παιδί με τα βιντεοπαιχνίδια, ήταν μία επίσκεψη που είχε κάνει με τη μητέρα του σε μία αίθουσα με ηλεκτρονικά το 1989, όταν ήταν ακόμη 10 ετών. 

Μάλιστα, θυμάται, ότι η μητέρα του τού είχε δώσει μερικά ψιλά για να παίξει.

Αυτή η σύντομη πρώτη γνωριμία του με τον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ήταν αρκετή για να ανακαλύψει το φυσικό του ταλέντο. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, εντοπίστηκε από ανιχνευτές ταλέντων και έλαβε συμμετοχή σε τουρνουά και στην ηλικία των 17 κέρδισε τον πρώτο του τίτλο σε εθνικό επίπεδο.

Εκείνη την εποχή, η ζωή στο σπίτι γινόταν όλο και πιο δύσκολη και ο Χαρτ αντιμετώπιζε προβλήματα με τον ύπνο του: «Πλησίαζε η ώρα ενός τουρνουά, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου ανησυχούσα για το πού θα κοιμηθώ το βράδυ».

Μάλιστα, περιγράφοντας εκείνες τις στιγμές, ο Ράιαν τονίζει ότι υπήρχαν στιγμές που δεν ήξερε πού θα βρουν το επόμενο γεύμα τους.
Όλα αυτά, δημιούργησαν ψυχολογικά προβλήματα στο τότε έφηβο αγόρι και ήρθε αντιμέτωπος, από πολύ νωρίς, με την κατάθλιψη.

Όταν άλλαξαν όλα

Το 1998 ο Χαρτ προσκλήθηκε σε τουρνουά στην Ιαπωνία, όπου αγωνίστηκε στο Tekken 3 και στο King of Fighters.Τότε κέρδισε και τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο, κάτι που άλλαξε τα πάντα.

Από τότε, έχει γυρίσει όλο τον κόσμο και έχει κερδίσει σε πάνω από 400 τουρνουά. Με τον καιρό μάλιστα, άρχισαν να τον αποκαλούν «Robotnik», «Prodigal Son» και and «Terminator».

 «Είναι όμως σημαντικό να ξέρεις πότε πρέπει να βγεις να πάρεις αέρα» υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας ότι το gaming μπορεί να αποδειχθεί και μία προβληματική συνήθεια καθώς «γίνεται εμμονή και σε απομακρύνει από άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή».

Πηγή: CNN

About skaigr