Home / Ειδήσεις / Ο Ματσιούλις «καθάρισε» για την ΑΕΚ (85-84)

Ο Ματσιούλις «καθάρισε» για την ΑΕΚ (85-84)

Πολύ ωραίο ματς στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να τα δίνουν όλα για τη νίκη μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Δραματικό το φινάλε, με τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν τη νίκη (85-84), παραμένοντας αήττητοι (5-0) στο εφετινό πρωτάθλημα. Στο 1-4 οι «ασπρόμαυροι» μετά και τη νέα ήττα που γνώρισαν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο ντέρμπι Δικεφάλων ο Γιόνας Ματσιούλις, που με δυο… βόμβες από τα 6.75 στα τελευταία λεπτά, χάρισε το ροζ φύλλο του αγώνα στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στους φιλοξενούμενους, που είχαν σε on fire κατάσταση τον Κακλαμανάκη. Γκίκας με τρίποντο και Γιάνκοβιτς με κάρφωμα έδωσαν προβάδισμα 5 πόντων στην ΑΕΚ (14-9) στο 5.25, με τον Κακλαμανάκη να αναλαμβάνει δράση για τους ασπρόμαυρους.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ χτυπούσε συνεχώς στην άμυνα τον Μορέιρα, κάνοντας πάρτι κάτω από την «κιτρινόμαυρη» ρακέτα. Έτσι, με συνεχόμενα καλάθια του Έλληνα σέντερ, η ομάδα του Μέξα πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (17-21). Ο Κονατέ έκανε το 19-25, με την ΑΕΚ να απαντάει με τον Κατσίβελη και τον Ζήση για την ισοφάριση (24-24).

Ωστόσο, το πρώτο δεκάλεπτο τέλειωσε, με τους φιλοξενούμενους να είναι δύο πόντους μπροστά (24-26). 13 πόντους από τον Κακλαμανάκη στην πρώτη περίοδο που ήταν και ο παίκτης-σημείο αναφοράς για τον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, είδαμε και πάλι ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι, με τις ομάδες να σκοράρουν κατά ριπάς. Ο Γιόνας Ματσιούλις πήρε το… όπλο του και σημειώνοντας τρία διαδοχικά τρίποντα (!), έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ (35-33).

Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με τους Μαυροειδή, Γκρίφιν και Καρυπίδη να σκοράρουν. Ο Τέρνερ έκανε το 39-40 για τους φιλοξενούμενους με μια εύστοχη βολή, με την Βασίλισσα να πατάει το… γκάζι σε εκείνη τη στιγμή.

Μαυροειδής, Ζήσης και Λάνγκφορντ έδωσαν αέρα 7 πόντων στην ΑΕΚ (47-40). Με τον Γκρίφιν να σταματά το «κιτρινόμαυρο» σερί. Το ημίχρονο, έκλεισε με την Ένωση να έχει το προβάδισμα (52-45).

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή

About ingr