Home / Ειδήσεις / Ο Καμμένος επιμένει και ζητά παραίτηση Μουζάλα

Ο Καμμένος επιμένει και ζητά παραίτηση Μουζάλα

Κυβερνητική κρίση λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Η δήλωση Μουζάλα περί “Μακεδονίας”, έχει προκαλέσει την οργή των ΑΝΕΛ. Ζητούν την παραίτησή του. Την Κοινοβουλευτική του Ομάδα συγκαλεί ο Πάνος Καμμένος

Στην παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, επιμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διαψεύδοντας πάντως δια του αρχηγού τους, ότι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

Ο κ. Καμμένος, που είχε εδώ και μέρες τηρήσει στάση σιωπής και αναμονής στα όσα συμβαίνουν στο προσφυγικό, επέλεξε να σηκώσει τους τόνους στο θέμα Μουζάλα, μια μέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Mega, δήλωσε ότι ήταν αυτός που ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το θέμα Μουζάλα και επανέλαβε ότι ζητάει την παραίτησή του υπουργού για τη μεγάλη γκάφα του. Πρόσθεσε ότι θα ξαναμιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.

“Ζήτησα από τον Μουζάλα να παραιτηθεί όπως το έκανε ο Δ. Σγουρίδης, χωρις να έχει πει τέτοια χοντράδα. Όπως έκανε ο Δ. Καμμένος για ένα Tweet συνεργάτη του. Εμείς προστατέψαμε την κυβέρνηση. Οφείλει ο κ. Μουζάλας να προστατέψει την κυβέρνηση και να φύγει. Η ανακοίνωση του Μαξίμου ήταν πριν την ενημέρωση του πρωθυπουργού”, δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Σχολιάζοντας τις φήμες που οργιάζουν, περί αποχώρησης από την κυβέρνηση, τις διέψευσε, λέγοντας:

“Ακούω όσα γράφονται και λέγονται, ότι οι ΑΝΕΛ θέλουν να την κάνουν. Ο Καμμένος θα στηρίζει τον Τσίπρα μέχρι το τέλος. O κ. Μουζάλας, πρέπει να έχει την ευαισθησία να πάει σπίτι του”.

Ο κ. Καμμένος συγκαλεί Κοινοβουλευτική Ομάδα το πρωί της Πέμπτης για να καθοριστεί η στάση του κόμματος, την ώρα που μέχρι στιγμής του Μαξίμου έχει προσφέρει πλήρη κάλυψη στον υπουργό. Σε λίγη ώρα αναμένεται να υπάρξει νέα επικοινωνία Τσίπρα-Καμμένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 09:30, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα πλέον την ενδοκυβερνητική σύγκρουση για Μουζάλα.

Χθες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με ανάρτησή του στο Twitter, αμέσως μετά τη δήλωση Μουζάλα περί “Μακεδονίας”, τόνισε ότι “δεν αρκεί η συγγνώμη”.

Πηγή:News247.gr

About Vassilis Batzis