Home / Internet / Ο Ζούκερμπεργκ ετοιμάζει επιλογή «dislike» στο Facebook

Ο Ζούκερμπεργκ ετοιμάζει επιλογή «dislike» στο Facebook

Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του Facebook, οι χρήστες του αναρωτιούνται αν θα υπάρξει κουμπί «dislike» με το κοινωνικό δίκτυο να απαντά αρνητικά σε αυτή την προοπτική.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο  Αμερικανός επιχειρηματίας ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ άλλαξε γνώμη επί του θέματος καθώς ανακοίνωσε ότι το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης θα υιοθετήσει πολύ σύντομα και μία ακόμα επιλογή που θα μπορεί κανείς να δηλώνει ότι «δεν του αρέσει» ένα σχόλιο ή μία ανάρτηση.

1792345

«Οι χρήστες μας ζητούσαν για πολλά χρόνια το κουμπί “dislike”. Δεν θα ήθελα αυτό να χρησιμοποιηθεί για να «καταψηφίζονται» οι αναρτήσεις άλλων χρηστών. Περισσότερο το φαντάζομαι ως την κατάλληλη επιλογή. Το να κάνει κάποιος “like” σε μια λυπητερή ανάρτηση (π.χ. που αφορά σε θάνατο προσφύγων), δείχνει έλλειψη ευαισθησίας.» είπε ο Ζούκερμπεργκ, ενώ τόνισε ότι σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την ιστοσελίδα, καθώς μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αυτή η επιλογή είναι έτοιμη και σε λίγο καιρό θα εφαρμοστεί.

Επίσης συμπλήρωσε ότι το αρχικό περιβάλλον για το Facebook δεν επέτρεπε την ύπαρξη μιας τέτοιας επιλογής, γιατί δεν θα ήθελε να μοιάζει με κάτι σαν το Reddit όπου οι αναρτήσεις δέχονται θετικά και αρνητικά σχόλια.

Είναι όμως αμφίβολο κατά πόσο οι χρήστες πράγματι θα περιορίσουν τη χρήση του «δεν μου αρέσει» μόνο σε αυτό που θα ήθελε ο Ζούκερμπεργκ και δεν θα το «αξιοποιήσουν» για να εκφράσουν γενικότερα τα πάσης φύσης αρνητικά συναισθήματά τους. Είναι επίσης αμφίβολο, σύμφωνα με τους αναλυτές, κατά πόσο οι διαφημιστές και οι διαφημιζόμενοι θα ήθελαν να βλέπουν τα μηνύματά τους να περιβάλλονται από «δεν μου αρέσει».

 

About maryav