Home / Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος Σόρος «επενδύει» 500 εκατ. δολ. για να βοηθήσει τους πρόσφυγες

Ο δισεκατομμυριούχος Σόρος «επενδύει» 500 εκατ. δολ. για να βοηθήσει τους πρόσφυγες

Για την κάλυψη των αναγκών τους

Ο 86χρονος μεγαλοεπενδυτής θα επενδύσει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθιερωμένες εταιρείες, πρωτοβουλίες με κοινωνικό αντίκτυπο και επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από μετανάστες και πρόσφυγες

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος δεσμεύθηκε σήμερα να επενδύσει έως και 500 εκατ. δολάρια για την κάλυψη των αναγκών των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά και των κοινωνιών που φιλοξενούνται.

«Θα επενδύσουμε σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθιερωμένες εταιρείες, πρωτοβουλίες με κοινωνικό αντίκτυπο και επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από μετανάστες και πρόσφυγες. Οι επενδύσεις αυτές προορίζονται για να είναι επιτυχείς. Αλλά πρωταρχικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ωφελούν πραγματικά τους μετανάστες και τις κοινότητες υποδοχής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 86χρονος δισεκατομμυριούχος.

«Ελπίζω ότι η δέσμευσή μου να εμπνεύσει και άλλους επενδυτές να συνεχίσουν την ίδια αποστολή» πρόσθεσε.

Μάλιστα, θα συνεργαστεί και με άλλους οργανισμούς, όπως το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης για να θεσπίσουν τις αρχές που θα καθοδηγήσουν τις επενδύσεις.

Ο Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε τις προθέσεις του στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής  των Ηνωμένων Εθνών που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη και εξήγησε ότι ήθελε να αξιοποιήσει τη δύναμη του ιδιωτικού τομέα για κοινό καλό.

Τα Ηνωμένα Έθνη και η Unicef υπολογίζουν ότι 65 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί δια της βίας από την πατρίδα τους το 2015 με τους μισούς από αυτούς να προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία, αναφέρει το Reuters.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis