Home / Ειδήσεις / Ο δήμος Παύλου Μελά υποδέχεται το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης»

Ο δήμος Παύλου Μελά υποδέχεται το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης»

ο πρωτότυπο, ψυχαγωγικό – εκπαιδευτικό «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» υποδέχεται τον Μάιο ο δήμος Παύλου Μελά. Τη δράση διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) με βασικό στόχο την εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης στις νεώτερες ηλικίες, αλλά και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών.

Την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Μαϊου 2017, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και στην Πλατεία Ελευθερίας της Άνω Ηλιούπολης, από τις 09:30 έως τις 13:30, 800 συνολικά μαθητές σχολικών μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά παιχνίδια του «Λούνα Παρκ», να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να εκπαιδευτούν στην ορθή χρήση του Μπλε Κάδου, στα υλικά που δέχεται και γενικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική εκτός από απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Η επιστολή του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη προς τους δημότες για το πρόγραμμα ανακύκλωσης

Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, προβλέπει σημαντικές αλλαγές στη συλλογή και διαχείριση της ανακύκλωσης και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου ξεκίνησε και συνεχίζει τη σταδιακή αλλαγή των παλιών κάδων ανακύκλωσης και την αντικατάστασή τους από νέους, με τους αρμόδιους αιρετούς της Διοίκησης Δημήτρη Αθάνατο και Αθανάσιο Λαζαρίδη να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των εργασιών.

Ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) συνεχίζει το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, με δικό του νέο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει εκτός από νέους κάδους (αύξηση των κάδων από 750 σε 1.350, έτσι ώστε να πυκνώσει το δίκτυο των μπλε κάδων σε όλες τις γειτονιές) και 3 ειδικά αυτοκίνητα-πρέσες ανακύκλωσης.

Το Μάρτιο του 2017, ολοκληρώθηκε η ενημερωτική καμπάνια προώθησης της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο Δήμο Παύλου Μελά που ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου 2017.

Η ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) διένειμε πόρτα-πόρτα σε περισσότερα από 38.000 νοικοκυριά των Δημοτικών Ενοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, ενημερωτικό έντυπο υλικό για την ορθή χρήση του μπλε κάδου, τη μπλε τσάντα της ανακύκλωσης και την επιστολή του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη ο οποίος τόνιζε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η ανακύκλωση είναι μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων συσκευασίας προσφέροντας πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

• Συμβάλλει στη μείωση του συνολικού όγκου των απορριμμάτων με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους αποκομιδής τους στην κατεύθυνση της μείωσης των Δημοτικών τελών.
• Συνεισφέρει στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.
• Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
• Προσφέρει στον πολιτισμό, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία μιας έμπρακτης περιβαλλοντικής συνείδησης.
• Ευαισθητοποιεί και ενεργοποιεί τους πολίτες.

Με δεδομένο ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας, η επιτυχία της ανακύκλωσης εξαρτάται από την ευαισθησία και συμμετοχή όλων.

Οι ενημερωμένοι ενεργοί πολίτες είναι ο κινητήριος μοχλός για να υλοποιηθούν οι στόχοι του προγράμματος ανακύκλωσης.

Σας καλούμε να γίνεται αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου Παύλου Μελά να διαχειριστεί ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά τα απορρίμματα.

Γι’ αυτό το λόγο οφείλουμε να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και να διαχειριστούμε τα οικιακά μας απορρίμματα ξεκινώντας ως εξής:

• Διαχωρίζουμε τα απορρίμματα συσκευασίας (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό)από τα υπόλοιπα απορρίμματα.
• Πετάμε τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα συσκευασίας στους μπλε κάδους.
• Κάνουμε οικιακή κομποστοποίηση. Διατίθενται δωρεάν οικιακοί κάδοι κομποστοποίησης κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων».

Περισσότερα νέα για τη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr

About Andreas Chondros