Home / Αθλητισμός / Ο «αέρας» του Φίνμπο κι η μάχη του Φουστέρ!

Ο «αέρας» του Φίνμπο κι η μάχη του Φουστέρ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα δύο… «Φ» του Ολυμπιακού, με αφορμή το πέναλτι στο φιλικό της Κυριακής με τους Τούρκους της Μπεσικτάς!

 

Ο Φινμπόγκασον στο (ανεπίσημο) ντεμπούτο του μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του, αλλά δεν το πανηγύρισε σαν ένα τέτοιο! Ίσως γιατί το παιδί μετά την περσινή οδυνηρή εμπειρία του στην Ισπανία, κάπου έχει χάσει λίγο την αυτοπεποίθησή του, όπως κάθε γκολτζής όταν δεν σκοράρει, και κάθε γκολ το χαίρεται πως και πως.

• Ο Ισλανδός, που παρεμπιπτόντως μου φαίνεται πως δεν έκανε το πιο σίγουρο πλασέ με συνέπεια ο αντίπαλος γκολκίπερ να βρει λίγο την μπάλα με τα χέρια του, ανεξάρτητα από το γκολ όμως, δείχνει σε κάθε κίνησή του ότι είναι ένας σέντερ φορ, που ξέρει καλά τη θέση. Κι όταν «λυθεί» με τα παιχνίδια και πάρει λίγο «αέρα» με κάποια γκολ, νομίζω ότι δεν θα δυσκολευθεί να κάνει τη διαφορά. Και τότε προσπάθειές του όπως η χθεσινή με το κοντρόλ με το στήθος και το απευθείας βολέ στον αέρα με το αριστερό, θα είναι πιο πιθανό να καταλήγουν στα δίκτυα, παρά «λίγο άουτ».

• Πρόλαβε μέσα σε ένα ημίχρονο ο Φινμπόγκασον να τελειώσει, περισσότερο η, λιγότερο καλά, τρεις-τέσσερις φάσεις! Κι αν ο Φουστέρ του άφηνε το πέναλτι στο 90’, πιθανότατα να είχε στην πρώτη του εμφάνιση στο Καραϊσκάκη και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού στο 2-1 επί της Μπεσικτάς! Δεν ξέρω αν είδατε από την τηλεοπτική μετάδοση, ότι ο Φίνμπο έσπευσε να μιλήσει με τον Φουστέρ όταν σφυρίχτηκε το πέναλτι. Είναι προφανές ότι ενδιαφέρθηκε να είναι ο εκτελεστής. Αλλά…ο παλιός είναι αλλιώς κι ο αρχηγός (από το 55’) Φουστέρ πήρε την ευθύνη και το εκτέλεσε, εύστοχα.

• Δεν είχε κανένα παράπονο ο νέος φορ του Ολυμπιακού-κι αυτό φάνηκε ότι έτρεξε αμέσως να συγχαρεί τον συμπαίκτη του όταν σκόραρε. Αλλά έχω την αίσθηση ότι ο Ισπανός, που μάλιστα είχε χάσει το τελευταίο πέναλτι που είχε εκτελέσει (δοκάρι σε φιλικό στην Αυστρία), θα μπορούσε να το δώσει το πέναλτι αυτό στον Φινμπόγκασον. Για να κάνει ο Ισλανδός δύο γκολ στο πρώτο του παιχνίδι στο καινούργιο του σπίτι. Δεν θα ήταν ωραίο; Και μιλάμε για ένα φορ που το «έχει» το πέναλτι: όταν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, από τα 29 γκολ, τα 10 ήταν με πέναλτι.

• Τέλος πάντων, αυτά είναι «λεπτομέρειες» κι ο Φουστέρ είναι καλό παιδί, όπως τον ξέρουμε τόσα χρόνια. Λογικά κι αυτός θέλει να βάζει την σφραγίδα του σε όσο το δυνατό περισσότερα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Και μάνι μάνι, όπως ήταν ο σκόρερ στο 1-0 επί της Ρίζεσπορ στην Αυστρία (σκόραρε λίγα λεπτά μετά το χαμένο πέναλτι), έτσι ήταν κι ο σκόρερ του νικητήριου γκολ στο χθεσινό 2-1 επί της Μπεσικτάς.

• Ο Ισπανός βλέπει ότι ο Μάρκο Σίλβα τον υπολογίζει περισσότερο για κεντρικό-επιθετικό χαφ και προσπαθεί να…συνηθίσει πάλι τη θέση στην οποία είχε ξεχωρίσει την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα, όταν τον είχε φέρει ο Βαλβέρδε. Ξέρει ότι είναι τρίτη επιλογή του προπονητή μετά τους Φορτούνη και Τσόρι, αλλά δίνει τη μάχη του, προσπαθώντας να βρει πάλι τα βήματά του σε εκείνα τα τετραγωνικά του γηπέδου, μετά από μία ολόκληρη πενταετία, στην οποία αγωνίζονταν κατά βάση στα άκρα της επίθεσης και κύρια από αριστερά.

• Δεν δείχνει τόσο εύκολο, μοιάζει να έχει…ξεσυνηθίσει λίγο την θέση του μεσοκυνηγού, αλλά ο Νταβίντ είναι έμπειρος παίκτης και δίνει ένα καλό αγώνα, ανταποκρινόμενος και στην εμπιστοσύνη του προπονητή, που βρίσκει πάντα τον τρόπο και του δίνει χρόνο συμμετοχής: από τα οκτώ φιλικά δεν τον έχει βάλει μόνο σε ένα. Κι από τα εφτά, στα πέντε τον έχει βάλει από ένα ημίχρονο. Ο Πορτογάλος καταλαβαίνει ότι ο Φουστέρ είναι ένας καλός επαγγελματίας και προσπαθεί να τον ανταμείψει.

Αλλά κι ο Νταβίντ νομίζω ότι πρέπει να κερδίσει κάποια μέτρα ακόμη…

πηγη http://www.sport-fm.gr/

About totritomati