Home / Ελλάδα / Ουδέν νεώτερον για την επιστροφή του κουαρτέτου

Ουδέν νεώτερον για την επιστροφή του κουαρτέτου

Σε αναμμένα κάρβουνα έως τη Δευτέρα

Αθήνα
Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δανειστών συνεχίζονται εντατικά σε αναζήτηση λύσης για την επιστροφή του κουαρτέτου και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά η αβεβαιότητα παραμένει τεντώνοντας τα νεύρα της κυβέρνησης.

Στο υπό άκρα μυστικότητα δείπνο των εκπροσώπων των δανειστών σε υψηλό επίπεδο (Πολ Τόμσεν απ’ το ΔΝΤ, Μάρκο Μπούτι απ’ την Κομισιόν και Μπενουά Κερέ από την ΕΚΤ) που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης φαίνεται ότι υπήρξε κάποια σύγκλιση μεταξύ των δανειστών στο ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, όπως μεταδίδει το Βήμα.

Λίγο νωρίτερα είχε προσδιοριστεί η ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας με βασικό και πάλι θέμα το ελληνικό πρόγραμμα, σηματοδοτώντας τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό για μια κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών μετά τις διαβουλεύσεις των επόμενων ημερών.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, στο επίκεντρο της συζήτησης των υπουργών Οικονομικών θα βρεθούν οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με επιτυχία, και ειδικότερα το Ασφαλιστικό, το Δημοσιονομικό, το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Έτσι, το θρίλερ για την επιστροφή της τρόικας θα κορυφωθεί ώς τη Δευτέρα. Οι πληροφορίες που μετέφερε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης ήταν ότι «γίνονται πολλές διεργασίες και πολλοί ψάχνουν για λύση». Το ίδιο μετέδιδαν και πηγές από την πλευρά των δανειστών.

Newsroom ΔΟΛ

About Vassilis Batzis