Home / Παράξενα / Ουίλλιαμ Σαίξπηρ: Έκανε χρήση κάνναβης όταν έγραφε τα έργα του;;

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ: Έκανε χρήση κάνναβης όταν έγραφε τα έργα του;;

Μήπως, τελικά, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ήταν μαστουρωμένος όταν έγραφε τα περίφημα έργα του; Μία νέα μελέτη έρχεται να δείξει μία άλλη πλευρά του διάσημου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η βρετανική Telegraph, μία ομάδα επιστημόνων στη νότια Αφρική ανακάλυψε ότι οι 400 χρόνων πίπες καπνού που είχε ο Σαίξπηρ στο σπίτι του και βρέθηκαν στον κήπο του περιείχαν ίχνη κάνναβης. Κάτι που δείχνει ότι ο θεατρικός συγγραφέας μπορεί να έχει γράψει μερικά από τα διάσημα έργα του …«μαστουρωμένος».

Τα υπολείμματα βρέθηκαν στο σωλήνα της πίπας καπνού του Σαίξπηρ και αναλύθηκαν στην Πρετόρια, χρησιμοποιώντας μία εξελιγμένη τεχνική, η οποία ονομάζεται φασματομετρία μάζας και αέριας χρωματογραφίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Independent.

Από τα 24 τμήματα των σωληνώσεων, τα οποία δανείστηκε το Πανεπιστήμιο του Witwatersrand από τη γενέτειρα του Σαίξπηρ, κάνναβη βρέθηκε σε οκτώ δείγματα, τέσσερα από τα οποία προέρχονταν από την περιουσία του Σαίξπηρ.

Σύμφωνα με την έρευνα, υπήρχαν επίσης και υπολείμματα κοκαΐνης πάνω στις δύο πίπες, οι οποίες όμως δεν είχαν βρεθεί στον κήπο του Σαίξπηρ.

Η σονέτα του Σαίξπηρ βρίσκει ότι ο ίδιος ήταν οικείος και με τα δύο ναρκωτικά. Στη σονέτα 76 ο Σαίξπηρ γράφει για μία «εφεύρεση ζιζάνιο», η οποία και θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι ο Σαίξπηρ ήταν έτοιμος να χρησιμοποιήσει το «ζιζάνιο» ή την «κάνναβη» όσο έγραφε.

Στην ίδια σονέτα, ο Σαίξπηρ εμφανίζεται να προτιμά να σχετίζεται με «παράξενες ενώσεις», το οποίο θα μπορούσε να ερμηνευθεί δυνητικά ότι σημαίνει «περίεργα» φάρμακα.

 

ΠΗΓΗ: sansimera.gr

About maryav