Home / Ειδήσεις / Ομαλή η ροή των προσφύγων στην Ειδομένη

Ομαλή η ροή των προσφύγων στην Ειδομένη

Ομαλή είναι τις τελευταίες μέρες η ροή των προσφύγων στην Ειδομένη, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου καταφθάνουν χιλιάδες άνθρωποι, προκειμένου από εκεί να συνεχίσουν το μακρύ ταξίδι τους για την Κεντρική Ευρώπη.

Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Κυφωνίδης, υπεύθυνος Πληροφόρησης του ελληνικού τμήματος του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης, προς το παρόν η κατάσταση κινείται ομαλά. «Από τα σύνορα περνούν όσοι έρχονται οργανωμένα ανά πενήντα άτομα» σχολιάζει και προσθέτει: «η κατάσταση βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Παρόλα αυτά χρειάζεται ακόμη λίγος χρόνος για να οργανωθεί σωστά».

Ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι χθες το βράδυ πέρασαν τα σύνορα 4.500 άνθρωποι. Σε ό,τι αφορά τη γενική κατάσταση που επικρατεί, σχολιάζει ότι διαμορφώνονται οι χώροι στους οποίους καταφθάνουν οι πρόσφυγες.

Στην περιοχή έχουν στηθεί μεγάλες σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNCHR), των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Η δυναμικότητά τους υπολογίζεται περίπου σε χίλια άτομα και σε αυτές θα μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο από τις καιρικές συνθήκες όσοι φτάνουν εκεί, αναμένοντας να εισέλθουν στην ΠΓΔΜ.

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/89209/Omali-i-roi-ton-prosfugon-stin-Eidomeni

About basilis progressive