Το περασμένο καλοκαίρι ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι για να γίνει ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Μετά τα πρώτα παιχνίδια, στα οποία κινήθηκε σε ρηχά νερά, ο διεθνής άσος άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και να αποδεικνύει γιατί θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη. Ο 30χρονος άσος έχει μπει πλέον σε… beast mode και ηγείται των Πειραιωτών, οδηγώντας τους σε σημαντικές νίκες.

Οπως αυτή την περασμένη εβδομάδα κόντρα στην Μπάγερν. Μια ομάδα που επίσης παλεύει για την είσοδό της στην πρώτη 8άδα. Το ίδιο θέλει να κάνει και απόψε στο Τελ Αβίβ κόντρα στην Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου (21:05). Ενα πολύ δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον καλό Κώστα Σλούκα. Τον Σλούκα των τελευταίων εβδομάδων, που κάνει σμπαράλια τις άμυνες, γεμίζει με πόντους τα καλάθια των αντιπάλων του και κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του, μοιράζοντας ασίστ.

Ο Σλούκας στα επτά από τα τελευταία δέκα παιχνίδια του Ολυμπιακού έχει βάλει διψήφιο αριθμό πόντων, με αποκορύφωμα τα δύο τελευταία κόντρα σε Χίμκι και Μπάγερν, στα οποία πέτυχε 24 και 25 αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος γκαρντ των Πειραιωτών στην τελευταία 10άδα αγώνων είχε 15 πόντους κόντρα στην Μπαρτσελόνα, 15 απέναντι στην Μπασκόνια, 12 με τον Ερυθρό Αστέρα, 18 με την Βαλένθια και 11 με την Ρεάλ. Συν τα δύο που προαναφέραμε στην Μόσχα και στο ΣΕΦ με τους Βαυαρούς. Μόνο στα ματς με Αλμπα (9 π.), ΤΣΣΚΑ (5 π.) και Φενερμπαχτσέ (5 π.) δεν είχε διψήφιο αριθμό.

Στους δύο τελευταίους αγώνες με την Χίμκι και την Μπάγερν ήταν σαρωτικός. Απέναντι στην ρώσικη ομάδα είχε 25 πόντους με 3/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 4/4 βολές, αλλά και 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο. Μια εμφάνιση με την οποία ο Σλούκας συγκέντρωσε 29 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Κόντρα στην Μπάγερν είχε 24 πόντους με 5/11 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 5/5 βολές, ενώ παράλληλα είχε 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας πάλι 29 μονάδες στο Performance Index Rating.

Ο «Σλούκι-λουκ» βρίσκεται σε τρομερή φόρμα. Είναι εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση και προκαλεί… τρόμο στους αντιπάλους του, κάνοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο Ελληνας τεχνικός περιμένει πολλά από τον διεθνή άσο και στο αποψινό παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ενα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά, όσον αφορά στη μάχη που δίνει ο Ολυμπιακός για την είσοδό του στην 8άδα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο