Home / Ειδήσεις / Οι «Πυρήνες» πίσω από την επίθεση στο βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη

Οι «Πυρήνες» πίσω από την επίθεση στο βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη

Με ένα κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς-FAI/IRF» αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στο βιβλιοπωλείου του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, στην Κηφισιά.

«Στις 15/3 τοποθετήσαμε και πυροδοτήσαμε ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στο βιβλιοπωλείο του Άδωνη Γεωργιάδη στην Λ.Κηφισίας 263», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο.

Σύμφωνα με το κείμενο, «ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μια γνωστή σε όλους γραφική, κορεσμένη και ταυτόχρονα γελοία πολιτική φιγούρα που ανά τα χρόνια κινείται στο (ακρό)-δεξιό φάσμα ανάλογα με τα συμφέροντα του. Ο νυν βουλευτής της ΝΔ δεν χάνει καμία ευκαιρία να προπαγανδίσει τις νεοφιλελεύθερες ιδέες του είτε βρίσκεται στα πολιτικά έδρανα, είτε σε κάποια εκπομπή, αφού είναι εθισμένος στην τηλεόραση ως τηλεπερσόνα».

«Ένας τέτοιος λαϊκιστής δεν θα μπορούσε να λείπει από την πολιτική ατζέντα της ΝΔ. Η εθνικο-πατριωτική αφήγηση του βρίσκει τόπο σε κάποια κοινωνικά στρώματα προσφέροντας του κοινωνική αποδοχή, διατηρώντας πάντα την κοινωνική συναίνεση που χρειάζεται για να συνεχίσει να διαφημίζει τις αηδίες του. Ο συγκεκριμένος τηλεβιβλιοπώλης έχει πάρει ξεκάθαρη θέση στον κοινωνικό πόλεμο και κάνει ευδιάκριτη την παρουσία του, αφού σαν φελλός που είναι επιπλέει στην επιφάνεια. Η ΝΔ επενδύει στην αντι-αναρχική της εκστρατεία χρησιμοποιώντας ως εμπροσθοφυλακή τον Α.Γεωργιάδη, Μ.Βορίδη, τον Ν.Δένδια και ως κρυφή εφεδρεία τον Χ.Αθανασίου. Τα ονόματα αυτών των “σταυροφόρων” της αντ-επανάστασης είναι στην λίστα του νέου αντάρτικου πόλης», σημειώνεται ακόμη.

«Κάθε επίθεση είναι μια υπόσχεση στον εαυτό μας ότι “όλα συνεχίζονται” και ένα σινιάλο σε όλους τους φυλακισμένους συντρόφους ότι “τίποτα δεν τελείωσε”.Στις 24 Μαρτίου δικάζονται στην Χιλή τρεις σύντροφοι: Nataly Casanova, Juan Flores και ο Enrique Guzman, κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις της ΣΠΦ Χιλής και άλλων ομάδων. Η σκέψη και η καρδιά μας είναι δίπλα τους γνωρίζοντας πως ανήκουμε στην ίδια γενιά, μακριά από σύνορα, έθνη και θρησκείες, με μόνη μας πατρίδα τον ανικανοποίητο αίσθημα της ελευθερίας και την εξέγερση που δεν τελειώνει ποτέ…», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, σημειώνουν: «Θα επανέλθουμε σύντομα… ΜΠΟΥΜπούκο εις το επανιδείν».

About Andreas Chondros