Home / Διατροφή / Οι μπανάνες συμβάλλουν στην απώλεια βάρους!

Οι μπανάνες συμβάλλουν στην απώλεια βάρους!

Αν το πρόβλημά σας είναι ότι συχνά ξεπερνάτε την «κόκκινη» γραμμή του βάρους σας και θέλετε να χάσετε κάποια κιλά, το σίγουρο είναι -όπως λένε οι ειδικοί- ότι με την κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών μπορείτε να το πετύχετε.

Θα πρέπει, όμως, η διατροφή σας να περιλαμβάνει όλα τα φρούτα κι αυτά που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως οι μπανάνες; Η απάντηση είναι ναι!

Μία μέτρια μπανάνα έχει περίπου 105 θερμίδες, 27 γραμμάρια υδατάνθρακες, 3 γραμμάρια φυτικές ίνες και μόλις 14 γραμμάρια σάκχαρα, αλλά και μία σειρά από θρεπτικές ουσίες. Προσοχή όμως, σε σύγκριση με άλλα φρούτα οι μπανάνες έχουν ελαφρώς υψηλότερες θερμίδες και υδατάνθρακες, κι αν υπερβάλετε με την κατανάλωσή τους, αντί να ωφεληθείτε θα δείτε την… περιφέρειά σας να μεγαλώνει.

Ένα έξυπνο πρόγραμμα απώλειας βάρους περιλαμβάνει τακτική άσκηση και πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι η κατανάλωση μπανάνας πριν και μετά την προπόνηση αποτελεί ιδανική πηγή καυσίμων. Ο λόγος είναι ότι οι μπανάνες είναι πλούσιες σε γλυκόζη. Η εύπεπτη γλυκόζη όχι μόνο παρέχει τη βέλτιστη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε σε μία δύσκολη προπόνηση, αλλά βοηθάει και στη γρήγορη αναπλήρωση των ενεργειακών αποθεμάτων του οργανισμού.

Εκτός αυτού, οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο το οποίο βοηθάει στην αντιμετώπιση των μυϊκών κραμπών και της ζάλης που μπορεί να προκληθούν από την απώλεια των ηλεκτρολυτών με τον ιδρώτα. Μαζί με την μπανάνα φάτε ένα βρασμένο αβγό ή μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου, ώστε το σώμα σας να πάρει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται για την ανάκαμψή του.

Όταν οι μπανάνες είναι άγουρες είναι πλούσιες στο ονομαζόμενο ανθεκτικό άμυλο, το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομά του, αντιστέκεται στην κυριολεξία στη διαδικασία της πέψης.

Αυτό τροφοδοτεί με υγιή βακτήρια το έντερο, τα οποία καταστέλλουν την όρεξη και οδηγούν σε πιο αποτελεσματική οξείδωση του λίπους. Σύμφωνα με μελέτη, αντικαθιστώντας το 5% των υδατανθράκων της ημέρας με μία πηγή ανθεκτικού αμύλου μπορεί να ενισχύσει την μεταγευματική καύση λίπους μέχρι και κατά 30%. Δεδομένου ότι οι πράσινες μπανάνες είναι λίγο πικρές, προτείνεται να καταναλώνονται σε smoothie μαζί με άλλα φρούτα.

About admin