Home / Γενικές ειδήσεις / Οι καλύτερες διακοπές γίνονται Σεπτέμβρη

Οι καλύτερες διακοπές γίνονται Σεπτέμβρη

Για τους περισσότερους το τέλος Αυγούστου σημαίνει το τέλος του καλοκαιριού και των καλοκαιρινών διακοπών. Λίγοι θα έχετε σκεφτεί και λόγω φόρτου εργασίας να κάνετε διακοπές στο τέλος του καλοκαιριού.

Ποιος είπε ότι ο Σεπτέμβριος δεν ανήκει στους καλοκαιρινούς μήνες; Δεν είστε λίγοι εσείς που επιλέγετε να μην πάτε καθόλου διακοπές γιατί δεν μπορείτε να πάρετε άδεια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που όλοι οι καλοκαιρινοί προορισμοί σφύζουν από ζωή. ‘Ηρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι εναλλακτικό.

Και το πιο σημαντικό: Δε χρειάζεται να μαλώσετε ούτε να διαπραγματευτείτε για να πάρετε την άδειά σας. Είναι συχνό φαινόμενο όλοι να θέλουν άδεια τον Ιούλιο κι τον Αύγουστο. Ελάχιστοι επιλέγουν το μήνα Σεπτέμβριο και πολλές φορές δεν οργανώνονται να κάνουν τίποτα.

Μάθε λοιπόν, ότι τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδος είναι πολύ πιο όμορφα χωρίς τους πολλούς τουρίστες, χωρίς τις οικογένειες με τα παιδιά να τραβολογιούνται εδώ κι εκεί, χωρίς τις ουρές στα νυχτερινά μαγαζιά.

Ηλιοβασιλέματα κι εκλεκτό κρασί με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ήσυχα ρομαντικά σοκάκια και ονειρεμένες παραλίες.

Φαντάσου πώς είναι τα πιο πολυσύχναστα νησιά όταν δεν έχουν πολύ κόσμο. Για παράδειγμα, στη Σαντορίνη δε θα ήταν πολύ πιο ρομαντικό να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στην Οία ακούγοντας μόνο τον ήχο της θάλασσας και να βλέπεις τον ήλιο να βουτά στην Καλντέρα με ένα μοναδικό τρόπο;

Το Βενετσιάνικο Κάστρο στην Αμοργό; Τους ανεμόμυλους, από τους οποίους θα αντικρίσετε εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα; Όσο λιγότερος κόσμος, τόσο πιο ρομαντικά και ειδυλλιακά είναι τα τοπία.

Έχετε σκεφτεί ότι το Σεπτέμβριο είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε δωμάτια και ξενοδοχείο; Κι αν βρείτε εννοείται ότι οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάτι που να σου αρέσει στο σημείο που θέλεις. Αναγκαστικά συμβιβάζεσαι κάνοντας περισσότερα έξοδα χωρίς λόγο.

Στις παραλίες δεν υπάρχει πολύς κόσμος όπως τους προηγούμενους μήνες που δεν έχεις όχι μόνο που να βάλεις την ξαπλώστρα σου, αλλά ούτε την τσάντα σου. Οι παραλίες γεμίζουν ασφυκτικά με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνεις ούτε το μπάνιο σου, ούτε τον καφέ σου. Θα είστε άνετα κι ανθρώπινα όχι μόνο στις παραλίες, αλλά και στα εστιατόρια και στους δρόμους ακόμα.

Για όσους είναι κρυουλιάρηδες να σας ενημερώσω ότι τα νερά του Σεπτεμβρίου είναι τα πιο ζεστά στις παραλίες.

Σε όλους έχει τύχει να βρεθούμε σε ταβερνάκι, σε ψαροταβέρνα για φαγητό, να παραγγείλουμε και να πρέπει να κάνουμε αίτηση για να τα φέρουν στο τραπέζι μας. Δε φταίει το μαγαζί, ούτε οι υπάλληλοι. Είναι απολύτως λογικό όταν είναι γεμάτο το μαγαζί να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι σωστά και να μη μένετε ευχαριστημένοι. Αυτο στις διακοπές του Σεπτεμβρίου το αποφεύγετε, γιατί δε θα έχει τόσο πολύ κόσμο.

Τέλος, όταν όλοι θα γυρίζουν στις δουλειές τους και θα παραπονιούνται γιατί οι διακοπές τους τελείωσαν, οι δικές σας μόλις θα έχουν ξεκινήσει. Στο μεσοδιάστημα μπορείτε να ξεσκάτε με μονοήμερες εκδρομές και να φεύγετε κι εκτός πόλης τα Σαββατοκύριακα.

Πάντα υπάρχουν λύσεις. Κάντε λίγη υπομονή, αξίζει τον κόπο. Ο Σεπτέμβριος κρύβει ευκαιρίες και δυνατότητες.

About m bonsu