Home / Διεθνή / Οι βρετανικοί τηλεφωνικοί θάλαμοι άλλαξαν

Οι βρετανικοί τηλεφωνικοί θάλαμοι άλλαξαν

Δεν σταματούν να εξελίσσονται τα βρετανικά σύμβολα. Ήταν η BMW που επανασχεδίασε το Mini και το κλασικό διώροφο λεωφορείο που είχε πέσει σε δυσμένεια και στη συνέχεια επέστρεψε στη μόδα. Ύστερα, το μαύρο χαρακτηριστικό ταξί του Λονδίνου θα που θα αντικατασταθεί σύντομα από τον ηλεκτρικό.

Και τώρα το κινητό τηλέφωνο, που έχει αφανίσει πλήρως την καθημερινή χρήση των δημόσιων τηλεφωνικών θαλάμων, οι οποίοι όμως έχουν αξιοποιηθεί κάπως διαφορετικά…

Από δανειστική βιβλιοθήκη μέχρι καντίνα και φαρμακείο πρώτων βοηθειών, είναι κάποιες από τις χρήσεις του άλλοτε πασίγνωστου βρετανικού τηλεφωνικού θαλάμου.

Χιλιάδες αδρανείς τηλεφωνικοί θάλαμοι σε όλη τη χώρα έχουν «σωθεί» και μετατραπεί, ως επί το πλείστον από μη κερδοσκοπική εργασία. Αλλά πρόκειται να γίνει μια μεγάλη επέκταση της χρήσης τους για να «στεγάσει» μικρές επιχειρήσεις.

kllkl

Η ιδέα του να ανοίξουν καταστήματα στο εσωτερικό των τηλεφωνικών θαλάμων, ξεκίνησε ο Edward Ottewell και ο Steve Beeken, οι οποίοι ίδρυσαν την Red Kiosk Company. Είναι ανακαινισμένα, βαμμένα, με νέα ηλεκτρική καλωδίωση, καινούργιο τζάμι και, φυσικά, κλειδαριές. Η διαδικασία διαρκεί περίπου τρεις μήνες, δήλωσε ο Ottewell. «Κάνουμε τα πάντα για να επανέλθει ο θάλαμος στην αρχική του κατάσταση», είπε ο ίδιος.

klkljkj

Οι ενοικιαστές υπογράφουν μισθώσεις μεταξύ τριών και δέκα ετών, που κοστίζουν περίπου 4.720 δολάρια ετησίως. Μετά από μια καφετέρια και ένα κατάστημα με παγωτό που άνοιξε πριν από δύο χρόνια στην πόλη του Μπράιτον, πολλά ήταν αυτά που ακολούθησαν σε όλη τη χώρα.

iouiouo

dfsdds

iiou

iuiiio

 πηγή : newmoney.gr

About Kostas Athanasoulis