Home / Ειδήσεις / Ξυλοδαρμός αριστερού ακτιβιστή από αστυνομικό-αδελφό χρυσαυγίτη

Ξυλοδαρμός αριστερού ακτιβιστή από αστυνομικό-αδελφό χρυσαυγίτη

Η κάμερα ασφαλείας τράπεζας στη Θήβα,… συνέλαβε τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, Ζαχαρία Καρακώστα, αδερφό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευάγγελου Καρακώστα, να συμμετέχει στον ξυλοδαρμό ακτιβιστή της Αριστεράς.

Σε βάρος του καθώς και σε βάρος ενός ακόμα ατόμου που φέρεται να είχε συμμετοχή στο συμβάν του ξυλοδαρμό που καταγράφηκε τον Οκτώβριο του 2015 εκκρεμεί δίωξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θήβας για πρόκληση σωματικής βλάβης. Ο ανθυπαστυνόμος υπηρετεί σε τμήμα Τροχαίας, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ωστόσο, διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση συζητήθηκε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) χωρίς να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης αφού δεν προβλέπεται από το καταστατικό της ομοσπονδίας. Το περιστατικό αφορά σε επίθεση που είχε δεχθεί μέλος αντιφασιστικής κίνησης στη Βοιωτία το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου.

Ο παθών καθώς και αρκετά ακόμα άτομα είχαν αποδοκιμάσει τον νεοεκλεγέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής την ώρα που κατέθετε στεφάνι στη Θήβα. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ πραγματοποιούσε ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ ο παθών κυκλώθηκε από τρία άτομα που τον ξυλοκόπησαν.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Προέκυψε ότι ο ξυλοδαρμός κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας της τράπεζας. Από την επεξεργασία του βίντεο προκύπτει ανάμειξη στο περιστατικό του συνδικαλιστή αστυνομικού καθώς και ενός ακόμα ατόμου από τη «συνοδεία» του χρυσαυγίτη βουλευτή.

Ο τρίτος δράστης , παρότι φέρεται να είχε περισσότερο ενεργό ρόλο στον ξυλοδαρμό δεν φαίνεται στο βίντεο ούτε κατονομάστηκε από τους κατηγορουμένους. Τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης στην υπόθεση κατήγγειλε σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενάντια Στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Πηγή: thetoc.gr

About Vassilis Batzis