Home / Ειδήσεις / Ξεκινά το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Ξεκινά το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με τους υποψήφιους διαδόχους του Ευάγγελου Βενιζέλου να παίρνουν θέσεις μάχης για την επόμενη ημέρα.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει στις 14:30 ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Νίκος Ανδρουλάκης. Η ομιλία του Ευ.Βενιζέλου έχει προγραμματιστεί για τις 16:30, όμως λόγω των πολιτικών εξελίξεων και τη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ενδέχεται να μετατεθεί για το πρωί του Σαββάτου.

Το προσυνεδριακό κλίμα, πάντως, δεν προμηνύει ανέφελο Συνέδριο, καθώς κύκλοι μιας εκ των διεκδικητών της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γενημματά, κατήγγειλαν τον γραμματέα του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, για προσπάθεια νοθείας και αλλοίωσης των αποτελεσμάτων της ανάδειξης συνέδρων.

Ο έτερος υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος άφησε, επίσης, αιχμές κατά της κ. Γεννηματά. Σχολιάζοντας την αναφορά της πως «όποιος θέλει να πάει στη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ να πάει» είπε: «Συμφωνώ απόλυτα μαζί της. Όποιος θέλει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ να πάει. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης είπε στον Βήμα 99,5 ότι «μπορεί να υπάρξει εκλογή από τη βάση, φτάνει να είναι πολύ συγκεκριμένο το μητρώο των μελών που θα πάει να ψηφίσει».

Τόνισε ότι στο συνέδριο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποφασίσει οριστικά τι θέλει από τον εαυτό του «γιατί δεν έχει άλλο χρόνο, αλλιώς θα διαλυθεί».

«Πρέπει να υπάρξει σωφροσύνη, να υπάρξει συζήτηση ανοιχτή, όλα τα θέματα στο τραπέζι, να υπάρξει ποιότητα, ενωτική διάθεση, στο τέλος της ημέρας του Σαββάτου να υπάρξει μια πολιτική ψηφοφορία που είναι πολύ πιο σημαντική από το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος και ποια όργανα θα βγάλει το Συνέδριο».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από το κλίμα και τις αποφάσεις του συνεδρίου.

«Κανένα μεταβατικό ρόλο δεν θέλω να παίξω ούτε έχω αποφασίσει τίποτα για τον εαυτό μου. Πρέπει να αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ για τον εαυτό του και θα ήμουν ανακόλουθος σε ό,τι λέω εδώ και χρόνια, όταν ήμουν αυτός που επέμενε να προηγείται το Συνέδριο της εκλογής του προέδρου, για να δεσμεύει τον πρόεδρο, δεν είμαστε αναρχηγικό κόμμα. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ένα αρχηγικό κόμμα που κρέμεται από τη θέληση του προέδρου “φύγε εσύ έλα εσύ”. Υπάρχει μια βάση που ουδέποτε ερωτήθηκε για τίποτα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτή η βάση πρέπει να αποφασίσει. Να αποφασίσει η βάση τι κόμμα θέλει. Γιατί εμένα μπορεί να μην με ικανοποιεί η απόφασή της».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Παρασκευή 5 Ιουνίου

12:00 Διαπιστεύσεις Συνέδρων
14:30 Άνοιγμα των εργασιών του Συνεδρίου από τον Γραμματέα της ΚΠΕ Νίκο Ανδρουλάκη
Εκλογή προεδρείου Συνεδρίου
15:00 Τοποθετήσεις εκπροσώπων κομμάτων
16:30 Ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου*
17:30-18:15 Εισηγήσεις:
Κώστα Σκανδαλίδη – Συντονιστή Ομάδας Εργασίας για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης
Χρήστου Πρωτόπαπα – Συντονιστή Ομάδας Εργασίας για την πορεία και το μέλλον της Παράταξης
Παναγιώτη Ιωακειμίδη – Συντονιστή Ομάδας Εργασίας για την πορεία της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας
18:15-18:30 Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός από τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη
18:30-19:00 Εκλογή Εφορευτικών Επιτροπών και Επιτροπής Επεξεργασίας Πολιτικών Θέσεων
19:00-21:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων

Σάββατο 6 Ιουνίου

9:00 Έναρξη εργασιών
Συνέχεια τοποθετήσεων Συνέδρων
20:00 Έναρξη ψηφοφοριών για τις αποφάσεις του Συνεδρίου

Κυριακή 7 Ιουνίου

9:00 Έναρξη εργασιών
Διαδικασίες Συνεδρίου

*Λόγω των πολιτικών εξελίξεων και τη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η ομιλία του Ευ.Βενιζέλου ενδέχεται να μετατεθεί για το πρωί του Σαββάτου.

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500002498#ref=latestarticles

About Panos Dreamer