Home / Ειδήσεις / Ξεκίνησαν με τα πόδια προς Ειδομένη κι άλλοι πρόσφυγες από τα Διαβατά

Ξεκίνησαν με τα πόδια προς Ειδομένη κι άλλοι πρόσφυγες από τα Διαβατά

Περπατώντας προς το όνειρο της Ευρώπης

Αθήνα
Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν από τα Διαβατά το ταξίδι τους προς την Ειδομένη κι άλλοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Μετεγκατάστασης.

Ορισμένοι από αυτούς θα μετακινηθούν με τα πόδια μέχρι τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ενώ κάποιοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα ταξιδέψουν μέχρι εκεί με ταξί.

Ήδη από την Πέμπτη έφυγαν από το Κέντρο Μετεγκατάστασης Διαβατών περίπου 400 άτομα, τα περισσότερα από Συρία και Ιράκ, αφού είχαν ανοίξει τον φράχτη, για να πάνε στην Ειδομένη.

Λίγες ώρες μετά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, οι περισσότεροι επέστρεψαν. Όσοι δεν επέστρεψαν, έχουν ήδη φτάσει στα σύνορα.

Στην Κοζάνη, ομάδα 100 προσφύγων αποχώρησε από το κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης και ξεκίνησε την Πέμπτη με τα πόδια για την Ειδομένη.

Στην πλειοψηφία τους νέα ζευγάρια με μωρά στην αγκαλιά από μερικών μηνών έως επτά ετών περπατούν στους παράδρομους της Κοζάνης για να φτάσουν στην έξοδο της πόλης.

Στόχος όλων αυτών των χιλιάδων προσφύγων είναι να φτάσουν στην Ειδομένη, όπου όμως οι Αρχές της ΠΓΔΜ έχουν κλείσει τα σύνορα, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες, κυρίως Σύροι και Αφγανοί.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis