Home / ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ / Ξέσπασε «οπτική» επανάσταση

Ξέσπασε «οπτική» επανάσταση

Μπαίνοντας στην τέταρτη εβδομάδα ενός πολέμου που έχει αφήσει χιλιάδες νεκρούς και τραυματισμένους Ουκρανούς και που έχει καταστρέψει υποδομές αξίας τουλάχιστον 100 δισ. δολαρίων, το χρώμα έχει καταστεί ο πιο σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας. Μπορεί να φαίνεται επουσιώδες, ωστόσο η χρήση του χρώματος ήταν ανέκαθεν σύμβολο ενότητας, αλλά και «ήσυχης» επανάστασης.
Για τον λόγο αυτό και παντού τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε τον συνδυασμό του κίτρινου και μπλε, με το κίτρινο να αντιπροσωπεύει τα τεράστια χωράφια με ηλιοτρόπια της Ουκρανίας, κάτω από την κίτρινη λωρίδα που αντιπροσωπεύει το μπλε του ουρανού. Πρόκειται για τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, τα οποία τα είδαμε να αποτυπώνονται σε εμβληματικά σημεία του δυτικού πολιτισμού, όπως στην πύλη του Βρανδεμβούργου ή στο Empire State Building.

Παράλληλα όμως τα δύο χρώματα αποτυπώθηκαν βέβαια και στον χώρο της μόδας. Επιφανείς προσωπικότητες επέλεξαν να ντυθούν σε κίτρινο και μπλε, ώστε να δείξουν με τον δικό τους τρόπο αλληλεγγύη στην Ουκρανία και την εναντίωσή τους στην ρωσική εισβολή.

Βουλευτές κατά την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ στις αρχές Μαρτίου.
moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview