Home / Ειδήσεις / Ν. Δένδιας:«Η διάσωση της οικονομίας και η διαφύλαξη της ευρωπαϊκής προοπτικής, πρωταρχικό καθήκον όλων»

Ν. Δένδιας:«Η διάσωση της οικονομίας και η διαφύλαξη της ευρωπαϊκής προοπτικής, πρωταρχικό καθήκον όλων»

«Η διάσωση της οικονομίας και η διαφύλαξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, με υπέρβαση των κομματικών γραμμών και με επίδειξη πραγματικής φιλοπατρίας από όλους, αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων» τονίζει σε συνέντευξη του στην «Εφ.Συν» ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Ο πρώην υπουργός εκλαμβάνει ως «ακατανόητη την πιθανή διεξαγωγή εκλογών πριν συμπληρωθούν πέντε μήνες» αποδίδοντας την όποια σχετική πρόταση σε κινήσεις τακτικισμού της κυβέρνησης, στη βάση της διευθέτησης εσωκομματικών ισορροπιών. Ερωτηθείς για την πιθανότητα νέας ευρύτερης συνεργασίας χαρακτηρίζει θετική την προηγούμενη εμπειρία με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι «θα ήταν ευχής έργο να μην είχε υπάρξει το μαύρο στην ΕΡΤ και η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, περίπτωση στην οποία πολλά θα ήταν διαφορετικά σήμερα».

Για την πιθανότητα η συμφωνία με τους εταίρους να αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών αναταράξεων, ο κ Δένδιας δεν το απέκλεισε, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα μετατοπίσει τη διαχωριστική γραμμή «του αφελούς διαχωρισμού των «μνημονιακών-αντιμνημονιακών» δυνάμεων σε «φιλοευρωπαϊκές – αντιευρωπαϊκές». Επίσης, εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την οριστική έκβαση των συζητήσεων.

πηγή απε μπε

About m bonsu