Home / Ειδήσεις / Νότια Κορέα : Πρωτοφανείς απαγορεύσεις εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων

Νότια Κορέα : Πρωτοφανείς απαγορεύσεις εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 583 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, από 629 την προηγουμένη, αριθμός που ήταν ο υψηλότερος από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας έπληττε τη χώρα.

Στην πρωτεύουσα Σεούλ

Ο μεγαλύτερος αριθμός των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στην πρωτεύουσα Σεούλ και τις γύρω επαρχίες, όπου κατοικούν 52 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η άνοδος των κρουσμάτων ώθησε τις αρχές στην πρωτεύουσα να ανακοινώσουν πρωτοφανείς απαγορεύσεις κυκλοφορίας από σήμερα Σάββατο, με τα περισσότερα καταστήματα να υποχρεώνονται να κλείνουν από τις 21:00 το βράδυ, ενώ τα βραδινά δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς μειώθηκαν κατά 30%.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA), η χώρα έχει καταγράψει συνολικά 36.915 κρούσματα και 540 θανάτους.

Κρίσιμη η κατάσταση

Ο πρωθυπουργός Τσανγκ Σι-κιγούν δήλωσε την Παρασκευή ότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη και η κυβέρνηση θα αποφασίσει την Κυριακή εάν θα επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς ώστε να περιλαμβάνει το κλείσιμο μπαρ καραόκε και τον περιορισμό θρησκευτικών συγκεντρώσεων σε 20 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή

About ingr