Home / ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ντόρσι: Ο Μασκ είναι η μοναδική επιλογή που εμπιστεύομαι για το Twitter – Τι ποσό θα πάρει από το deal

Ντόρσι: Ο Μασκ είναι η μοναδική επιλογή που εμπιστεύομαι για το Twitter – Τι ποσό θα πάρει από το deal

Την στήριξή του στην εξαγορά της Twitter, αλλά και στον ίδιο τον Έλον Μασκ, έδειξε μέσω μίας σειράς αναρτήσεών του στην πλατφόρμα ο Τζακ Ντόρσι. Ο συνιδριτής της Twitter δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο Μασκ αντιπροσωπευεί την μοναδική λύση που εμπιστεύεται για την διοίκηση της εταιρείας.
Επίσης, ο ίδιος σημείωσε ότι υποστηρίζει πλήρως και τον στόχο του Μασκ για την μετατροπή της πλατφόρμας σε έναν χώρο έμπιστο, στον οποίο θα μπορούν όλοι να νιώθουν ευπρόσδεκτοι. Ο Ντόρσι, ο οποίος παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως CEO της Twitter στο τέλος του 2021 δήλωσε ότι «το Twitter είναι το πλησιέστερο πράγμα που έχουμε σε μία παγκόσμια συνείδηση».

Elon’s goal of creating a platform that is “maximally trusted and broadly inclusive” is the right one. This is also @paraga’s goal, and why I chose him. Thank you both for getting the company out of an impossible situation. This is the right path…I believe it with all my heart.
— jack⚡️ (@jack) April 26, 2022

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως από την εξαγορά της Twitter έναντι συνολικού ποσού 44 δισ. δολαρίων, ο Ντόρσι θα λάβει 978 εκατ. δολάρια όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους. Το μερίδιό του στην εταιρεία ανέρχεται στο 2,4%. 
Ο Ντόρσι σημείωσε επίσης ότι η απομάκρυνση της εταιρείας από την Wall Street είναι το σωστό βήμα. «Κατά βάση, δεν πιστεύω ότι κάποιος θα πρέπει να κατέχει ή να διαχειρίζεται την Twitter. Θέλει να είναι ένα δημόσιο αγαθό σε επίπεδο πρωτοκόλλου, όχι μία εταιρεία», έγραψε ο Ντόρσι.
«Όσον αφορά το πρόβλημα ότι είναι εταιρεία, όμως, ο Έλον είναι η μοναδική λύση που εμπιστεύομαι. Εμπιστεύομαι τον στόχο του να παρατείνει το φως της συνείδησης. Ο Ντόρσι τόνισε επίσης ότι και ο νέος CEO Parag Agrawal που ανέλαβε την διοίκηση της εταιρείας μετά τον ίδιο, έχει ακριβώς το ίδιο όραμα.
Απευθυνόμενος και στους δύο, ο Ντόρσι δήλωσε «Σας ευχαριστώ και τους δύο για το ότι βγάλατε την εταιρεία από μία απίστευτη κατάσταση. Αυτό είναι το σωστό μονοπάτι…το πιστεύω με όλη μου την καρδιά».
O Agrawal από την πλευρά του, όμως, προειδοποίσε τους εργαζομένους της εταιρείας ότι οι θέσεις εργασίας τους είναι ασφαλείς για ακόμη έξι μηνες περίπου, όταν και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς. «Όταν η συμφωνία κλείσει, δεν ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα πάει η πλατφόρμα». Ο Agrawal πρόκειται να λάβει 38,7 εκατ. δολάρια λόγω ρήτρας στο συμβόλαιό του που αφορά αλλαγές στην διοίκηση, σύμφωνα με τον Guardian.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
O Elon Musk αποκτά το Twitter – Το πρώτο του μήνυμα – Αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής
Εξαγορά του Twitter: Ο Elon Musk θέλει ελευθερία του λόγου – Για τον εαυτό του
Twitter: Αντίρροπες αντιδράσεις στο Κογκρέσο για την εξαγορά του από τον E. Musk

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview