Home / Διεθνή / Νεκρή η Bρετανίδα βουλευτής που πυροβόλησαν στο Μπρίστολ

Νεκρή η Bρετανίδα βουλευτής που πυροβόλησαν στο Μπρίστολ

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η είδηση ότι τραυμάτισαν θανάσιμα την βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ από έναν άνδρα που φώναζε «Πρώτα η Βρετανία».
Ο άνδρας πυροβόλησε την Τζο Κοξ 3 φορές -εκ των οποίων την μια στο κεφάλι- και την μαχαίρωσε, ενώ βρισκόταν στην περιφέρειά της, στη βόρεια Αγγλία

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο, αλλά τελικά η βουλευτής δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε λίγο μετά τις 19:15.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης η 41χρονη Τζο Κοξ δέχτηκε την επίθεση ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους της στο Μπίρστολ, κοντά στο Λιντς. Ένας άνδρας μαχαιρώθηκε, επίσης, από τον δράστη, ενώ ένας ένοπλος διαφεύγει, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Το ραδιόφωνο του BBC μετέδωσε ότι η Κοξ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο. Πηγές του Εργατικού Κόμματος δήλωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό Sky ότι η κατάστασή της είναι κρίσιμη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η βουλευτής των Εργατικών πυροβολήθηκε δύο φορές και μαχαιρώθηκε, όταν προσπάθησε να χωρίσει δύο άντρες που καβγάδιζαν στο δρόμο.

Σύμφωνα με τον Hichem Ben Abdallah, αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης κλοτσούσε την 41χρονη μητέρα δυο παιδιών καθώς ήταν πεσμένη στο πεζοδρόμιο και βουτηγμένη στα αίματα.

19:01 Ο δράστης της επίθεσης

Πριν λίγα λεπτά η εφημερίδα «Mirror» δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση μια φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη, Τόμι Μαίρ (Tommy Mair)

Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας την τελευταία ώρα κάνουν λόγο για έναν μοναχικό άνδρα, με ψυχολογικά προβλήματα, ο οποίος μάλιστα προσέφερε εθελοντικά τη βοήθεια του σε τοπικό πάρκο, σε ένα πρότζεκτ που απευθυνόταν σε άτομα με βεβαρημένη ψυχική υγεία.

Μάλιστα, αρκετοί στο twitter δημοσιεύουν τα τελευταία λεπτά ένα σχετικό άρθρο του 2011, όπου απεικονίζεται και αναφέρεται ο φερόμενος ως δράστης, σε ένα ρεπορτάζ για τον εθελοντισμό.

18: 50 Στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη

Tommy Mair είναι σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα το όνομα του δράστη του οποίου η κατοικία βρίσκεται στο Μπρίστολ, στην περιοχή που έγινε η επίθεση. Το σπίτι του έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Πηγή: iefimerida.gr

About Vassilis Batzis