Home / Πολιτική / ΝΔ: Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το καλοκαίρι του 2015

ΝΔ: Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το καλοκαίρι του 2015

 

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα τεκταινόμενα το καλοκαίρι του 2015, μετά και τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη για το “Plan X”, για τη λειτουργία διπλού νομίσματος και την υπόθεση του Nομισματοκοπείου προτίθεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος.

Το σχετικό έγγραφο φαίνεται πως είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται η τυπική έγκριση από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, η ΝΔ σκοπεύει να ζητήσει και η υποστήριξη των άλλων κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Την υποστήριξη των υπόλοιπων κομμάτων ώστε να στηριχθεί η πρότασή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία από την περίοδο της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ ζητεί από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά με σχετική επιστολή της που απέστειλε σήμερα Τρίτη στους πολιτικούς αρχηγούς.

Σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ τη στάση της κ. Γεννηματά, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε ότι «η κ. Γεννηματά, και όσοι αποφάσισαν κάτι τέτοιο, πρέπει να σκεφτούν τις δικές τους ευθύνες που φτάσαμε έως εδώ σήμερα».

«Καλοδεχούμενη πρόταση (για εξεταστική), εγώ δεν έχω αντίρρηση, αλλά έχουν εγκληματικές ευθύνες. Δεν δικαιούνται να ξεχνούν αυτό το πράγμα» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι «δεν υπήρχε Plan X ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να λέει ό,τι νομίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία ιδέα.»

Στο οπλοστάσιο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών με βάση το ευρώ επέμεινε από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης σε διάλεξή του στο King’s College του Λονδίνου το βράδυ της Δευτέρας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/305321/nd-protasi-gia-sustasi-exetastikis-epitropis-gia-to-kalokairi-tou-2015-/#ixzz3yMg5rJlp
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati