Home / Πολιτική / ΝΔ: Η κυβέρνηση «θριαμβολογεί» για τη σύναψη του 3ου μνημονίου

ΝΔ: Η κυβέρνηση «θριαμβολογεί» για τη σύναψη του 3ου μνημονίου

Η κυβέρνηση «θριαμβολογεί» για τη σύναψη του 3ου μνημονίου ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στην Real News στις 29/03/2015 έλεγε ότι δεν συζητάει 3ο μνημόνιο και ότι καταλαβαίνει ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που ονειρεύονται την επιστροφή στο μνημόνιο «αλλά θα συνεχίσουμε να τις απογοητεύουμε», επισημαίνεται σε ενημέρωση από την Νέα Δημοκρατία.

«Και σήμερα “απογοητεύτηκε” η ίδια, αφού κατέρρευσαν και αυτοί οι μύθοι και οι ψευδαισθήσεις», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικά η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ότι προεκλογικά και μετεκλογικά καλλιέργησαν τους εξής «μύθους και ψευδαισθήσεις»:

– Υποστήριξαν ότι θα ακύρωναν τα προηγούμενα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο και σήμερα προτείνουν νέο μνημόνιο το οποίο η ΝΔ χαρακτηρίζει ως το πιο επώδυνο από τα τρία.

– Υποστήριζαν ότι μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, χαρίζονται χρήματα στους τραπεζίτες και σήμερα αντιλαμβάνονται ότι η ανακεφαλαιοποίηση είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί η συστημική ευστάθεια των τραπεζών.

– Υποστήριζαν ότι το χρέος είναι επονείδιστο και πρέπει να «κουρευτεί» και σήμερα υπογράφουν τη δέσμευση ότι η χώρα θα αποπληρώνει πλήρως και έγκαιρα τις δανειακές της υποχρεώσεις και δεσμεύεται ότι δεν θα γίνει «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας του χρέους.

– Υποστήριζαν ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πλήρες και κοστολογημένο με παροχές ύψους 11 δισ. ευρώ και τώρα εισηγούνται μέτρα λιτότητας μόνο για τα πρώτα δύο χρόνια ύψους 8 δισ. ευρώ «με νέους, πρόσθετους φόρους και περικοπές συντάξεων, κύριων και επικουρικών». Η ΝΔ κατηγορεί επ’ αυτού την κυβέρνηση ότι βαφτίζει αυτά τα μέτρα «ήπια προσαρμογή» και αναφέρει αναλυτικά πολλά εξ αυτών σημειώνοντας ποιους επιβαρύνουν.

– Υποστήριζαν ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης και «σήμερα “θριαμβολογούν” για τη σύναψη ενός νέου δανείου και μάλιστα ύψους 86 δισ. ευρώ».

– Υποστήριζαν ότι θα «γκρεμίσουν» τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ και σήμερα δεσμεύονται να τις ολοκληρώσουν και να «χτίσουν» κι άλλες.

About totritomati