Home / BUSINESS & FINANCE / Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πότε ξεκινούν οι δύο διαγωνισμοί

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πότε ξεκινούν οι δύο διαγωνισμοί

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο νέος διαγωνισμός για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού από τον Ειδικό Δαιχειριστή.
Αμέσως μετά δε, εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει και η προκήρυξη του διαγωνισμού της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για το υπόλοιπο μισό του συγκροτήματος (Δεξαμενή 5 κλπ), το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο του δημοσίου.

Όσον αφορά τον πρώτη διαγωνισμό, δηλαδή αυτόν του Ειδικού Διαχειριστή, η προθεσμία για τις δεσμευτικές προσφορές θα λήξει στις αρχές του Ιουλίου. Επίσης, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα εμπεριέχεται ελάχιστο τίμημα, όπως ίσχυε στον προηγούμενο διαγωνισμό, ο οποίος είχε κριθεί άγονος. 
Πληροφορίες δε, αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις σοβαροί επενδυτές, οι οποίοι έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Αυτό βέβαια, μένει να αποδειχθεί και στην πράξη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Polytech έχει επανειλημμένως εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής και στους δύο παράλληλους διαγωνισμού, έχοντας δεσμευτεί για συνολικές επενδύσεις αξίας άνω των 700 εκατ. ευρώ, δημιουργίας 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσης θέσεις εργασίας.
moneyreview.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναυπηγεία: Σενάριο συνένωσης για Ελευσίνα – Σκαραμαγκά

Τι γυρεύει η Lockheed σε Ελευσίνα και Σκαραμαγκά

Money Review

Πηγή

About moneyreview