Home / Προτεινόμενα / ΝΑΤΟ: Επιτείνεται η επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας – Ποτέ δεν είναι αργά για οπισθοχώρηση

ΝΑΤΟ: Επιτείνεται η επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας – Ποτέ δεν είναι αργά για οπισθοχώρηση

Σε υψηλή ετοιμότητα παραμένει το ΝΑΤΟ χωρίς να έχουν ακόμη όμως αναπτυχθεί οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή, δήλωσε σε μια σύντομη συνέντευξη τύπου στο περιθώριο των εξελίξεων στο Ουκρανικό ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ.
«Καταδικάζουμε την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντονμπάς», επεσήμανε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος επεσήμανε επίσης πως η κίνηση του Ρώσου Προέδρου, περαιτέρω, να ζητήσει από την ρωσική βουλή άδεια για την αποστολή στρατευμάτων της χώρας στο εξωτερικό επιτείνει την ρωσική επιθετική συμπεριφορά.

«Συνεχίζουμε να ζητούμε από τη Μόσχα να υποχωρήσει» τόνισε επιπρόσθετα σχολιάζοντας πως ποτέ δεν είναι αργά για να σταματήσει η επίθεση.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε την άδεια του κοινοβουλίου στη Ρωσία για τη χρήση του στρατού στο εξωτερικό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, τόνισε ότι η χώρα είχε μείνει χωρίς καμία άλλη επιλογή και ζήτησε την έγκριση για ανάπτυξη του στρατού στο εξωτερικό. «Η Ρωσία θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα των δύο υπό απόσχιση περιοχών της Ουκρανίας», τόνισε ο Νικολάι Πανκόφ.
Έπειτα, η Ρωσική Άνω Βουλή έδωσε την έγκριση της. Η αποστολή αυτή ονομάστηκε «ειρηνευτική αποστολή» στις δύο υπό απόσχιση περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.
Η απόφαση είναι άμεσης ισχύος, τόνισε βουλευτής που έλαβε μέρος στη συζήτηση.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Έγκριση για αποστολή στρατευμάτων στην Ανατολική Ουκρανία
Η απάντηση της Δύσης στη Ρωσία: Ποιες κυρώσεις επιβάλλονται, τι θα γίνει με την ενέργεια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview